Bakan Bozdağ, 'Küçüğün rızası' diyerek savundu

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, cinsel istismar suçunda mağdurla failin evlenmesi durumunda cezayı ortadan kaldıran yasayla ilgili bir açıklama daha yaptı. Bozdağ, "Küçüğün rızası" kavramını kulandı. Sosyal medyada bu açıklamaya tepki yağdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye'yi ayağa kaldıran ve tevacüzcülere af getiren düzenleme ile ilgili bir açıklama daha yaptı. Bozdağ, konuşmasında "Bunlar tecavüzcü değil. Bunlar cinsel istismar suçunu zorla işlemiş olan kişiler değil. Tamamen ailelerin ve küçüğün de rızasıyla yapılmış işler" ifadesini kullandı.

Çocuk tecavüzünde 'evlilik' ertelemesi!Çocuk tecavüzünde 'evlilik' ertelemesi!

'DOĞURDUKLARI ÇOCUKLAR DA AYRI MAĞDUR'

Bozdağ'ın açıklamaları şöyle:

"Ancak bizim kanunumuzun yeni düzenlemesinde rızayı kaldırdık. Mahkemeler rızanın varlığına bakmıyor. Yaşı küçükse tarafların geleneklere göre böyle bir evlilik yapıp yapmadığına bakmıyor ve doğrudan 16 yıl ceza veriyor. Böyle bir uygulama var. Bu uygulamadan kaynaklanan bir de ortaya çıkmış hem yaş küçüklüğüyle ailesi tarafından evlendirilip, mağdur edilmiş kadınlarımız var hem bunların doğurduğu çocuklar var. Onlar da ayrı mağdur. Öte yandan erkek de aileler onu zorladığı için o da hapiste. Esasında annelerin, babaların yaptığı büyük yanlışlığın cezasını hem kadın hem erkek çekiyor. Bu drama bizim sessiz kalmamız doğru değil. İçeride yaklaşık 3 bin civarında bu durumda vatandaşımız var"

EKŞİ SÖZLÜK'TE 'KÜÇÜĞÜN RIZASI' BAŞLIĞI

Bakan Bozdağ'ın sözleri sosyal medya sitelerinde de tepki yarattı. Ekşi Sözlük'te "Küçüğün rızası" başlığı hit olurken, Twitter'da #TecavüzMeşrulaştırılamaz heştegi TT oldu.

Tepkiler çığ gibi büyüyor: Yasalaşmasına izin vermeyeceğiz!Tepkiler çığ gibi büyüyor: Yasalaşmasına izin vermeyeceğiz!

Başbakan'dan 'istismar' açıklaması: Seçimde söz verdikBaşbakan'dan 'istismar' açıklaması: Seçimde söz verdik

Kadın vekil isyanı: Bunun adı sapıklıktırKadın vekil isyanı: Bunun adı sapıklıktır

Gündem Çocuk Derneği'nden önergeye tepkiGündem Çocuk Derneği'nden önergeye tepki

İstismara ceza ertelemesi tepkisi: Bir akraba çıkacak buradan sayın bakan!İstismara ceza ertelemesi tepkisi: Bir akraba çıkacak buradan sayın bakan!