Van Belediye Başkanı gözaltında

Van'da belediye başkanı Bekir Kaya bu sabah gözaltına alındı... Polis ekipleri belediye çevresinde de yoğun tedbir aldı.

Google Haberlere Abone ol

VAN - Van Büyükşehir Belediyesi'nde bu sabahın erken saatlerinde arama başlatılırken, DBP'li Belediye Başkanı Bekir Kaya gözaltına alındı. Kaya ile birlikte 4 belediye yetkilisinin de gözaltına alındığı belirtildi. Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Van Valisi İbrahim Taşyapan vekil olarak atandı.

van44 Van Belediye Başkanı Kaya, bu sabah gözaltına alındı.

Van Cumhuriyet Savcılığı tarafından sürdürülen soruşturma kapsamında bu sabah erken saatlerde Büyükşehir Belediye Binası'na gelen polis ekipleri binaya girdi. Binada arama başlatan ekipler, çevrede de önlem aldı. Bu arada Demokratik Bölgeler Partili (DBP) belediye başkanı Bekir Kaya da İpekyolu İlçesi'ndeki evine giden ekipler tarafından alınarak belediyeye götürüldü. Burada bir süre tutulan Başkan Kaya gözaltına alındı.

Mardin, Siirt ve Tunceli'de belediyelere kayyım atandı!Mardin, Siirt ve Tunceli'de belediyelere kayyım atandı!

AÇIKLAMAYA İZİN YOK

Operasyonun başlamasının ardından aralarında milletvekilleri Adem Geveri ile Bedia Özgökçe'in de bulunduğu bir grup, Van Büyükşehir Belediyesi'nin önünde basın açıklaması yapmak istedi.

Ancak OHAL'i gerekçe gösteren polis basın açıklamasına izin vermedi. Grubun açıklama yapması üzerine polis tazyikli su ve gazla müdahale etti. Basın açıklaması yapmak isteyen grup belediye binasına girmek zorunda kaldı. Milletvekilleri dahil çok sayıda kişi gazdan etkilendi. Belediye binasının etrafını kuşatan polis, belediye binasına kimsenin yaklaşmasına izin vermiyor.

(DUVAR/DHA)

van2 Fotoğraf: Adnan Bilen

van1 Fotoğraf: Adnan Bilen

Etiketler Van belediye Bekir Kaya