Kredi ve burs sonuçları açıklandı

Üniversite öğrencilerine ocak ayından itibaren ödenecek kredi ve burs başvurusu sonuçları açıklandı. Lisans öğrencilerine 400, yüksek lisans öğrencilerine ise 800 lira burs verilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yükseköğrenim gören öğrencileri maddi yönden desteklemek amacıyla ödenen burs ve kredi başvuru sonuçları açıklandı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, ocak ayından itibaren ödenen burs ve krediler, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın talimatıyla bu yıl ekim ayından itibaren ödenmeye başlanacak.

Öğrencilerin burs ve kredi sonuçlarını 'https://sonuc.kyk.gov.tr/' adresinden öğrenebileceği belirtilen açıklamada, burs ve kredi çıkan öğrencilerin taahhütnamelerini e-devlet üzerinden 27 Kasım saat 23:59'a kadar onaylamaları gerektiği belirtildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından, lisans öğrencileri için aylık 400 lira, yüksek lisans öğrencileri için aylık 800 lira, doktora öğrencileri için ise aylık bin 200 lira burs ve kredi ödemesi yapılıyor.

(ANKARA-DHA)

Etiketler kredi sonuç burs