FETÖ karşıtı ilk buluşma Nurcularla

Diyanet, darbe girişimi sonrası kararlaştırdığı Cemaatler Buluşması kapsamında Nur cemaatinin temsilcileri ile biraraya geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyanet İşleri Başkanlığı, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kararlaştırdığı Cemaatler Buluşması’nda ilk adımı attı.

Karar'dan Erol Metin'in haberine göre Cemaatler Buluşması'nda koordinatör olarak görevlendirilen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, İstanbul’da ilk toplantıyı geçen cuma günü yaptı. Beşiktaş’taki Ertuğrul Tekke Camii’nde gerçekleştirilen toplantıda Nur cemaati temsilcileri ile biraraya gelindi.

Nesil Grubu’nu temsilen Mehmet Fırıncı, Hizmet Vakfı Grubu’nu temsilen Hüsnü Bayramoğlu, toplantıda hazır bulundu. Buluşmaya İstanbul İlim ve Kültür Vakfı, ‘Yazıcılar’ olarak bilinen Hayrat Vakfı, Meşveret Grubu ile Arslanbey Eğitim ve Kültür Vakfı yetkilileri de katıldı.

BULUŞMALAR DEVAM EDECEK

Toplantıda Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yılmaz, FETÖ benzeri yapıların ortaya çıkmaması için neler yapılması gerektiği konusunda cemaat temsilcilerinin düşüncelerini sorarak not aldı. Toplantıda Medresetüzzehra Üniversitesi projesi de gündeme geldi. Cemaat temsilcileri Said-Nursi'nin Risale-i Nur eserlerini bastığı için Diyanet’e teşekkürlerini iletti.

Diyanet’in cemaat ve tarikat buluşmalarının devam edeceği belirtiliyor. Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz’ın diğer cemaat ve tarikat temsilcileriyle de bir araya geleceği kaydedildi.

Gruplar halinde yapılacak olan bu toplantıların ardından Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez başkanlığında tüm cemaat ve tarikat temsilcilerinin davet edilmesiyle geniş katılımlı bir toplantı düzenlenmesi hedefleniyor.