Bozcaada ihalesi iptal

Bozcaada Koyları'nın 21 Kasım'da yapılacak ihaleyle işletmeye açılacağı haberleri üzerine Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz bakanlıkla görüşmeler yaptı. Yılmaz görüşmeler sonucunda ihalelerin yapılmayacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bozcaada koyları işletmeye açılmaktan kurtuldu... Bozcaada Koyları'nın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ihaleye açılacağı söylenmesinin ardından Bozcaadalılar ve Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, Ankara'ya giderek kararın iptal edilmesi için yetkililer ile görüştü. Yılmaz, konuyla ilgili olarak Duvar'a açıklamalarda bulunarak ihale kararının iptal edildiğini söyledi.

'BAKANLIK YETKİLİLERİ SESE KULAK VERDİ'

Yılmaz, Ankara'daki görüşmelerinin olumlu geçtiğini söyleyerek, bakanlık yetkililerinin kendilerini çok güzel ağırladığını ve kararın iptal edildiğini söyledi: “Bakanlıktan Tabiat Varlıkları Genel Müdürlüğü ile ihalenin iptal edilmesi için birkaç gündür görüşmelerimizi sürdürdük. Görüşmelerimiz sonucunda olumlu sonuçlar aldık. Bize ihalelerin yapılmayacağına ilişkin teminat verdiler. Bu konuda destek veren herkese, Çevre Bakanlığı yetkililerine, Tabiat Varlıkları Genel Müdürlüğü'ne emeği geçen herkese özellikle Bozcaada halkına çok teşekkür ediyorum. Çünkü onların sayesinde oldu. Bakanlık yetkilileri de bu sese kulak verdiler. Bizleri çok güzel ağırladılar ve talebimize olumlu yaklaştılar, ihalelerin yapılmayacağını bize ilettiler."

BOZCAADA'DA NE OLDU ?

Bozcaada koylarının, 21 Kasım’da başlayacak bir süreçle sırayla ihaleye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından işletmeye açılacağına ilişkin ihaleye verileceği haberleri gündemde sıkça yer almıştı. Bunun ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 'haberlerin gerçeği yansıtmadığını' açıklamıştı. Bozcaada Formu, koyların ihaleye açılması kararından vazgeçilmesini istedi. Bunun üzerine Bozcaada Belediyesi ve bakanlık yetkilileri arasında ihalenin iptal edilmesi için görüşmelere başlandı. 21 Kasım’da başlayacak ihale sürecinin iptali için Change.org sitesinde imza kampanyası başlatılmıştı.