Yeşil Yol'un yarısı bitti!

Karadeniz Bölgesi’nde 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak olan 2 bin 600 kilometre uzunluğundaki Yeşil Yol Projesi’nde yarıya gelindi. DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Ekrem Yüce, projenin ayrıntılarını verdi, "1.5 milyon turist bekliyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Ekrem Yüce, Karadeniz Bölgesi’nde 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak olan ve yerelde Yeşil Yol projesi ile yılın belirli aylarına sıkışan turizm talebinin daha geniş bir takvime yayılabileceğini ifade etti.

CHP: Sel değil 'yeşil yol' talanı!CHP: Sel değil 'yeşil yol' talanı!

yesilyol1

'LEZZET DURAKLARI, TURİZM MERKEZLERİ'

Yeşil Yol projesi ile yaşanacak değişimleri anlatan Yüce, “Yeşile Yolculuk adını verdiğimiz proje aslında turizm koridorudur. Turizm koridoru olarak belirlediğimiz ana hat yolu var. Bu ana hatta bağlı turizm merkezlerine, tarihi mekanlara, kültür varlıklarına ve doğaya giden Yeşile Yolculuk hattı belirledik. Belirlediğimiz güzergahta doğaya saygılı turizm merkezleri, lezzet durakları ve konaklama merkezleri planlandı. Ana hattın uzunluğu 2 bin 600 kilometredir. Bunu 1000 kilometresi kara yolları ağında mevcut olan yollardır. Kalan 1600 kilometrelik yolun büyük bir kısmı ise mevcut yayla yollarında oluşuyor. Bu yol ağının 800 kilometresini tamamlamış olduk. Yeşil Yol'da yarıya geldik” dedi.

yesilyol2

'1.5 MİLYON TURİST BEKLİYORUZ'

Yeşile yolculuk projesinin Karadeniz Bölgesi’nde turizmi canlandıracağını kaydeden Yüce, şunları söyledi: "Doğayla bütünleşmek isteyen yerli veya yabancı turistlerin aradığını bulabileceği bir turizm koridoru oluşturuluyor. 2 yıl içerisinde tamamlanması planlanan proje ile bölgemizde 33 bin olan yatak sayısı 90 binlere çıkacak. Bölgeye 1 .5 milyon turistin gelmesini bekliyoruz. Bu hedeflere doğru hızla ilerliyoruz. Bu proje ile birlikte Doğu Karadeniz çok farklı konuma gelecek.”

Yeşil yol çalışması yeniden başladı: 11 gözaltıYeşil yol çalışması yeniden başladı: 11 gözaltı

10 MİLYON LİRA HARCANDI

"Rize’de yeni açılan yol ağı çok sınırlı" diyen Yüce, "Eğrisu-Golezana, Hüser-Haczane ve Yukarı Kavron-Samistal Yaylaları arasında bağlantı yolları yapılıyor. Bunun dışında kalan yolların iyileştirmesi yapılıyor” dedi ve  Rize’de Yeşil Yol projesi için 9 milyon 896 bin lira harcandığını belirtti. Kış şartları nedeniyle ara verilen yol çalışmasının ilkbaharda yeniden başlayacağı öğrenildi. (RİZE/DHA)