Meclis'te iş kazası: Kafasına mermer düşen işçi yoğun bakımda

İşçi sağlığıyla ilgili düzenlemeler yapan Meclis bugün iş kazasına tanık oldu. Beyin tomografisi çekilen işçi hastanede gözetim altında tutuluyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- 15 Temmuz darbe girişiminde bombalanarak ağır hasar gören ve geniş kapsamlı tadilata alınan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir iş kazası yaşandı.

Üst katta cam kenarında bulunan bir mermer parçası, Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde çalışan Ali Ünal'ın başına isabet etti.

Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmeleri için Mecliste bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ da en alt kattaki camdan geçerek Ünal'ın durumunu kontrol etti.

Yaralı Ali Ünal, gelen ambulansla acil olarak Güven Hastanesi'ne kaldırıldı. Meclis idaresi olayın ardından mermer parçanın düştüğü alanı şerit içerisine aldı.

Hastanede işçinin beyin tomografisinin çekildiği ve bilincinin açık olduğu öğrenildi.

Ünal'ın bu gece yoğun bakımda kalacağı belirtildi.

CHP’Lİ ATICI: ÖNLENEBİLİRDİ

İşçiye ilk müdahaleyi yapanlardan CHP’li hekim milletvekili Aytuğ Atıcı bunun önlenebilir bir kaza olduğunu belirterek “Bombalanmış bir Meclis nasıl oluyor da detaylı bir şekilde incelenmiyor. Eğer incelenmiş olsaydı; o mermer parçasının yerinden çıktığı anlaşılırdı” dedi.

Türkiye’nin iş kazalarında Avrupa’da birinci, dünyada üçüncü olduğuna aktaran Atıcı, “Bu kaza yaşanmayabilirdi. TBMM’de bile iş kazası oluyorsa, diğer alandakiler ne yapsın" diyerek tepkisini dile getirdi. (HABER MERKEZİ)