IŞİD'den 'AK Parti'lilere saldırın' çağrısı

Türkiye'deki militanlarına seslenen IŞİD, polis, asker ve AK Partililerin hedef alınmasını istedi. Örgüt Diyarbakır'da gerçekleşen saldırıyı bir kez daha üstlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - IŞİD'in yayınladığı Rumiyah isimli derginin son sayısında, örgütün Türkiye'deki militanlarına, polis, asker ve AK Parti üyelerine saldırmaları çağrısı yapıldı. IŞİD, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen ve TAK'ın üstlendiği saldırıyı, kendi militanlarının düzenlediğini öne sürdü.

Sputnik'ten Hikmet Durgun'un haberine göre, derginin bu ayki kapağında Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün hedef alındığı saldırının fotoğrafını kapağına taşıdı. Saldırının IŞİD lideri Bağdadi'nin çağrısı üzerine yapıldığı iddia edildi. Saldırıyı ilk olarak IŞİD üstlenmişti. Daha sonra açıklama yapan TAK ise saldırıyı kendilerinin düzenlediğini açıklamıştı.

Diyarbakır saldırısını IŞİD üstlendiDiyarbakır saldırısını IŞİD üstlendi

Diyarbakır saldırısını TAK üstlendiDiyarbakır saldırısını TAK üstlendi

Türkiye'deki militanlarına saldırı çağrısı yapan IŞİD, AK Parti üyelerine ile polis, asker ve hakimlerin hedef alınmasını istedi. Ayrıca Fırat Kalkanı harekatına katılan ve sınırda nöbet tutan askerler de "çok sert saldırılar" yapılması çağrısında bulundu.

Nurcular ile Fethullah Gülen'i "tağut ve kafir" olarak nitelendiren IŞİD, onlara da savaş ilan etti.

DAİŞ ile TAK aynı eylemi nasıl üstleniyor?DAİŞ ile TAK aynı eylemi nasıl üstleniyor?

IŞİD'in ses kaydı: Türkiye'yi işgal edinIŞİD'in ses kaydı: Türkiye'yi işgal edin