Ankara Katliamı davasında bir tutuklama daha

Ankara Katliamı davasının ilk duruşması, beşinci gününde devam edildi. Duruşmada ifade veren tutuksuz sanık Yakup Yıldırım tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Katliamı davasının, geçen pazartesi başlayan ilk duruşması, beşinci gününde devam ediyor. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma için polisler, adliye çevresi ve girişinde geniş güvenlik önlemi aldı. IŞİD'in canlı bomba saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla müşteki avukatlarının hazır bulunduğu duruşmaya, tutuklu sanıklar da katıldı. Mahkeme, duruşmada tutuksuz sanık Yakup Yıldırım'ın tutuklanmasına karar verdi.

Sanıklar duruşma salonu dışında bekletilirken, sırayla ifadelerini vermek için duruşma salonuna alındı. Duruşmada ilk olarak tutuksuz sanık Yakup Yıldırım'ın ifadesi alındı. Suçlamaları reddeden Yıldırım, "İsmini bile bilmediğim şahısların emrinde çalıştığım belirtilmektedr. Şahısları tanımıyorum. Üzerime atılı suçlardan Yunus Durmaz ve Halil İbrahim Durgun'u tanımıyorum. Hakan Şahin samimi arkadaşım. Teyzemin kızını seviyordum, vermediler. Hakan Şahin ile sıkıntılarımı paylaşırken, yakınlaştık" dedi. 

'O İFADEYİ POLİS BASKISIYLA VERDİM'

Yıldırım, Soruşturma aşamasında Hakan Şahin'in IŞİD sempatizanı olduğu beyanını, polis baskısı ise yaptığını söyledi. Şahin'in cihat ile ilgili ve dini bilgilerle ilgili bilgi verdiğini söyledi.

Yıldırım, daha sonra avukatların kendisine yönelttiği soruları yanıtladı. Müşteki avukatları, kayıtlarda çok sayıda telefon görüşmesinin bulunması nedeniyle, ifadesi inandırıcı bulunmayan sanığın tutuklanmasını istedi. Mahkeme heyeti de sanık Yakup Yıldırım’ın tutuklanmasına karar verdi.

Gar saldırısı davasında tutuklu yargılanan sanık sayısı 18 oldu.

Yıldırım'ın ardından mahkemenin dün tutuklama kararı verdiği Suphi Alpfidan'ın sorgusuna geçildi. Mahkeme Başkanı, "Polis memurlarına duruşmada sanıklar olduğundan konuşamadığını her şeyi anlatmak istediğini söylemişsin. anlatmak istediğin hususlar nedir?" sorusuna Alpfidan, şu yanıtı verdi: "Direkt sizin göreceğiniz şekilde olursa daha iyi olur. 2 çocuğum var. Gaziantep Emniyet müdürüne dilekçe verdim. Herkesin haberi var. Benim haberim olmadığını ispatlayıcı şekilde daha iyi olur."

BEN DE MAĞDURUM

Mahkeme Başkanı,"Gaziantep'te dilekçe mi verdin" diye sorunca ise Alpfidan, "Evet. Bu olaydan sonra bir olay gelişti. Bunu da herkes biliyor. Bu kişiler o olayın içinde de var. Yazılı olarak versem siz de yetkili kişilerden öğrenseniz daha iyi olur. Yazılı olarak vereyim. Eşimden boşandım, çocuklar yanımda, perişan oldum." 

Alpfidan daha sonra müştekilere dönüp, buradaki insanların nasıl canı yandıysa, Onların nasıl canı yandıysa ben de mağdurum" dedi.

Sanığın bu sözlerine salonda bulunanlar tepki gösterdi. Alpfidan'ın sorgusu sürüyor. (DUVAR)