İhraç edilen memurlar hakim karşısında

Siirt'te ihraç edilen ve haklarında PKK ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle dava açılan kamu çalışanlarının ilk duruşması yapıldı. Duruşma sonrası açıklama yapmak isteyen sendikacılarla milletvekillerine polis engel olunca gerginlik yaşandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Siirt'te OHAL kararnamesiyle ihraç edilen 31 kamu personeli, PKK'yle bağlantıları olduğu gerekçesiyle hakim karşısına çıktı.

Siirt merkezde 31 kamu çalışanı hakkında PKK/KCK ile bağlantıları olduğu gerekçesiyle dava açılmıştı. Bu kamu çalışanlarının bir kısmı OHAL ilanından sonra çıkarılan kanun hükmünde kararname ile ihraç edildi, bir kısmı da açığa alındı.

Aralarında öğretmen ve sağlık çalışanlarının da yer aldığı kamu personelleri, bugün Siirt 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

KESK BAŞKANI VE HDP'Lİ VEKİL DE KATILDI

Duruşmada  tutuksuz yargılanan 31 sanık, hazır bulundu. KESK (Kamu Emekçi Sendikaları konfederasyon) Genel Başkanı Lami Özgen, HDP Siirt Milletvekili Besime Gonca ve Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan ile çok sayıda sendika üyesi de duruşmaya katıldı.

Kimlik tespitlerinden sonra sanıkların ifadeleri alındı: Ardından duruşma 31 Ocak 2017 tarihine ertelendi.

Duruşmayı izleyen KESK Genel Başkanı Lami Özgen, HDP'li Gonca ve Belediye Başkanı Bakırhan, adliye çıkışında basın açıklaması yapmak istedi. Adliye önünde önlem alan polisler, kamusal alanda basın açıklaması yapılmasının yasak olduğunu söyledi. KESK Genel Başkanı Özgen, bunun üzerine açıklama yapmayacaklarını ancak, polisin oluşturduğu kordondan geçmeyeceklerini söyleyince tartışma çıktı. KESK üyeleri daha sonra polis kordonundan geçerek, dağıldı. (SİİRT/DHA)