Donald Trump, Kırıkkaleli Mustafa'dan şikayetçi oldu

Seçimin kazananı ABD’de Trump olurken, Türkiye’de ise Kırıkkaleli Mustafa Akyürek olacak gibi! Akyürek, bundan 5 ay kadar önce ‘Donald Trump’ için marka tescil başvurusunda bulunan tek isim olarak kayıtlara girdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk Patent Enstitüsü verilerine göre gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Kırıkkaleli Mustafa Akyürek (33) 22 Haziran 2016’da marka tescil başvurusunda bulundu. Başvuru ‘Donald Trump’ markası için yapıldı. Marka tescilinin ‘Gayrimenkul komisyonculuğu, müşavirliği ve idaresi hizmetleri’ alanında yapılması istendi. TPE, 22 Haziran günü, başvuruyu, ‘şekli ve uzman benzerlik’ alanında inceledi.

22 Temmuz’da da başvurunun ilan edilmesine karar verildi. TPE kararına göre, ilan tarihinden itibaren 3 ay içerisinde bir itiraz gelmemesi halinde, başvuru tescil edilmek üzere belgelendirme servisine gönderilecek.

TRUMP'TAN İTİRAZ GELDİ

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre başvuruya bir itiraz geldi. İtirazın, Trump’ın ABD’deki şirketinden geldiği öğrenildi. TPE’nin gelen itiraz sonrası nasıl bir karar vereceği merak konusu. Mustafa Akyürek, konu ile ilgili görüş bildirmek istemediğini kaydetti.

TÜRKİYE'DEKİ AVUKATI AÇIKLAMA YAPTI

Konu ile ilgili ilk açıklama ise Donald Trump'ın Türkiye'deki avukatlarından Ufuk Sezekkaplan'dan geldi. "Donald Trump marka haklarını geçmişte kendi adına tescil ettirmişti ancak ABD başkan adaylığı sürecinde dünya üzerindeki tüm markalarını, adına kurulan DTTM Operations LLC şirketine devretti Türkiye’de de bu devir işlemini bu yılın Haziran ayında gerçekleştirdik" diyen Sezekkaplan şunları kaydetti: "Yerel bir kişinin bu gibi spekülatif başvurularını haklı bulmamakla birlikte, kızamıyorum. Kişisel olarak üzüldüğüm nokta, Türk Patent Enstitüsü gibi, kuruluş amacı gerçek hak sahibini korumak olan bir kurumun, üstelik uzmanları ve idari kadrosu ile tanınmış markalar hakkında ciddi eğitimler aldıkları halde, bu nitelikteki spekülatif başvuruları ivedilikle ve ciddi inceleme yapmadan kabul etmeleri. Patent Enstitüsü kurumunun sorumluluğu altındadır. Zira basit bir haksız marka başvurusu, milyonlarca dolarlık yatırımın ülkemize girememesine sebeple olmaktadır."

HABERİN TAMAMI