DBP olağanüstü toplantı gerçekleştirdi

DBP, Eşbaşkan Sebahat Tuncel’in tutuklanması üzerine olağanüstü toplantı gerçekleştirdi. DBP MYK, yeni durumu değerlendirdi ve çalışmalarını yeniden planlama kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanı Sebahat Tuncel’in tutuklanması üzerine durum değerlendirmesi yapmak üzere olağanüstü toplantı gerçekleştirdi. Merkez Yürütme Kurulu (MYK), örgütsel çalışmaları yeniden planlama kararı aldı. 

Olağanüstü toplantının ardından yapılan açıklamada, “İç ve dış kamuoyunun şimdiye kadar algılamada tereddüt geçirdiği AKP darbesi, parti eş başkanları ve milletvekillerinin tutuklamasıyla artık kuşkuya yer bırakılmayacak düzeyde darbeci konumu somutlaşmıştır” ifadeleri kullanıldı.

EŞ BAŞKANLAR İLE MİLLETVEKİLLERİNİN TUTUKLANMASI

“Darbeye karşı mücadele bir haktır ve aynı zamanda bir insanlık görevidir” denilen açıklamada, HDP Eş Başkanları ile milletvekillerinin tutuklanmasına karşı verilen mücadelenin yetersizliğine de değinildi.

"Milletvekillerinin tutuklanmasıyla 6 milyon seçmenin iradesinin yok sayıldığı" belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Savaş konseptine karşı mücadele zeminlerinde bulunmak, güç ve destek vermek her yurttaşın, Türkiye’nin aydınlık geleceğinden ve demokratik tasavvurundan yana olan her gücün temel sorumluluğu olduğuna inanıyoruz. Milletvekillerinin tutuklanmasıyla sandık iradesi ve 6 milyon oy alan bir partinin seçmen iradesi yok sayılmıştır, rencide edilmiştir ve seçmenin iradesi gasp edilmiştir. Tüm ahlaki, hukuki ve siyasi normlar dışlanmıştır. Zorun, baskının ve kaba kuvvetin mekanizmalarıyla başta Kürt siyaseti olmak üzere Türkiye’nin demokrasi dinamiklerine ve vatandaşın iradesine saldırılmıştır. Milletvekillerinin tutuklanmasıyla yeni bir durum ortaya çıkmıştır. Bu yeni durum temelinde demokrasi mücadelesini daha üst bir aşamaya çıkarmak temel hedefimizdir.”

ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI 

Darbeye karşı ortak mücadele imkanlarının seferber edileceğine vurgu yapılan açıklamada, Kürt siyasi parti, kurum ve oluşumlara da çağrı yapıldı. Çağrıda, "Tüm Kürt siyasi parti, kurum ve oluşumlara çağrımız; AKP’nin Kürtlerin iradesini yok sayan ve tutuklamalarla cezalandırmayı seçen politikasına karşı ulusal birlik temelinde Kürt halkının iradesini ve değerlerini korumak için birlikte mücadele platformlarını oluşturmaya çağırıyoruz" denildi.