Eğitim-Senli Haydar öğretmen dünya gündeminde

KHK'yle görevden alınınca pazarda tezgah açmaya başlayan 29 yıllık öğretmen Haydar Polat dünya basının gündeminde... İsviçre Devlet Televizyonu ve New York Times, Haydar Polat'la görüştü, sırada ZDF var.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tunceli'de 29 yıl öğretmenlik yapan Eğitim-Senli Haydar Polat, Olağanüstü Hal çerçevesinde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) İstanbul Ataşehir'deki Küçükbakkalköy Halk Pazarı'nda tezgah açmaya başladı.

Duvar'ın Polat'la ilgili olarak 1 Kasım'da '29 yıllık öğretmen artık pazarda çalışıyor' başlığıyla yayınladığı haber geniş yankı uyandırdı. Türkiye'den ve  yurtdışından çok sayıda yayın kuruluşu, Duvar'ı arayarak Haydar öğretmene nasıl ulaşabileceklerini sordu. Bunlardan birisi olan İsviçre Devlet Televizyonu Haydar öğretmenle tezgah açtığı Küçükbakkalköy Halk Pazarı'nda görüştü.

ABD'de yayınlanan  New York Times gazetesi de Haydar Polat'la söyleşi yaptı. Haydar öğretmen Almanya Devlet Televizyonu ZDF'nin de kendisiyle röportaj yapmak istediğini söyledi.

29 yıllık öğretmen artık pazarda çalışıyor!29 yıllık öğretmen artık pazarda çalışıyor!

'TRAJEDİNİN DÜNYA BASININDA YER ALMASI ÜMİT VERİCİ'

Görevden alınan Eğitim-Senli öğretmenlerin durumunu anlatırken, "Büyük bir trajedi var" diyor Haydar öğretmen. Hukuksal ve idari hiçbir gerekçe gösterilmeden ihraç edilen öğretmenlerin yaşadıklarının dünya basınında yer bulmasının ümit verici olduğunu belirterek şunları anlatıyor, "Bu durumun devlete ileride getireceği yükümlülükleri, devlet adına karar verenlerin bir kere daha düşünmesi gerekiyor. Özellikle Dersim'de son üç yılda TEOG sınavlarında gösterilen başarıyı sağlayan öğretmenlere bu tür uygulamalar yapılırken ne hesap edildi? Ülke, eğitim anlamında kaosa sürükleniyor. Ülkemizi kaosa sürükleyen anlayış bunun gelecek hesaplarını da yapıyor mu? Bütün bu darbelere karşı örgütümüz Eğitim-Sen yıllardır mücadele veriyor. Son gelişmelerde 'demokratik Türkiye' şiarı ile tepkisini en üst şekilde dillendirirken, neden çeteci ve darbeci örgütlere reva görülmeyen bize fatura ediliyor? Bütün bu haksızlıkların dünya gündeminde yer alması beni sevindiriyor."