'Erdoğan kendi ayağına kurşun sıkıyor'

Avrupa Dış İlişkiler Konseyi yetkilisinden eleştiri: Erdoğan, ülke içine yönelik kısa vadeli politikalarla kendi ayağına kurşun sıkıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Brüksel'le Ankara arasındaki ilişkiler HDP ve Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyonların ardından gerilirken, Avrupa Dış İlişkiler Konseyi (ECFR) Berlin Bürosu Direktörü Josef Janning'den "Erdoğan kendi ayağına kurşun sıkıyor" yorumu geldi.

Türkiye'deki son gelişmeleri Deutsche Welle Türkçe’ye değerlendiren Janning, Ankara'nın Brüksel ve Almanya'yı hedef alan açıklamalarını 'kısa vadeli iç politika hedefleri' olarak değerlendirdi: "Avrupa Türkiye’yi, Türkiye de uzun vadeli siyasi ve ekonomik istikrarı için en çok ihtiyaç duyduğu ortaklarını kaybediyor... Erdoğan’ın son dönemde Brüksel ve Almanya’yı hedef alan açıklamalarının daha çok iç kamuoyuna yönelik olduğunu hayal kırıklığı, kızgınlık ve gurur kaybının bir karışımını yansıttığını düşünüyorum. Türkiye’nin pragmatik siyasi çıkarlarını tehdit ediyor."

Janning, Türkiye'nin Rusya'yla yakınlaşmasının da ekonomik olarak sorunlu olduğunu savundu: "Erdoğan Rusya ile ilişkilerini düzeltmek yoluyla, meyve ve sebze sorunlarına kısa vadeli çözüm bulabilir. Ama asıl pazarı olan Avrupa ile bir kriz, geriye dönüşü olmayan uzun vadeli hasarlar bırakır. Erdoğan kendi ayağına kurşun sıkıyor. Belki kendince gururlu bir şekilde kurşun sıkıyor, ama ayağına sıkıyor…" (Deutsche Welle Türkçe)

AB'den Türkiye'ye tarihin en sert eleştirisi geldiAB'den Türkiye'ye tarihin en sert eleştirisi geldi