Can Dündar Almanya Cumhurbaşkanı ile görüştü

Gazeteci Dündar Almanya Cumhurbaşkanı ile Türkiye'deki basın özgürlüğü sorunlarını konuştu. Görüşmenin ardından açıklama yapılmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Cumhuriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ı Bellevue Sarayı'nda kabul etti.

Dündar, Gauck'a Almanya'da da çok satanlar listesinde olan “Tutuklandık” kitabını hediye etti.

Dündar'ı karşılamaya Cumhurbaşkanı Gauck'un eşi Daniela Schadt da geldi. Görüşmeye Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütünden bir temsilci eşlik etti.

Gazeteciler görüşme öncesi fotoğraf ve görüntü aldı. Görüşmeden sonra herhangi bir açıklama yapılmadı.

Can Dündar, saray defterine “Türkiye'de cezaevlerindeki tüm gazeteci ve yazarlar için dayanışma talebiyle bu ‘Özgürlük Sarayı’nda olmak benim için büyük bir onur ve imtiyaz” diye yazdı.

KENDİ MEDYASINI KURUYOR

Dündar Almanya'da Türkiye'ye yönelik yayın yapacak bir medya kurmaya hazırlandığını açıklamıştı.

Temmuz ayından bu yana yurt dışında bulunan Can Dündar, Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyonlara sessiz kaldığı gerekçesiyle Alman hükümetini eleştirmişti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel çarşamba günü yaptığı açıklamada Türkiye'deki gelişmeleri 'yüksek seviyede alarm verici' diye nitelendirerek, Türkiye'deki gazetecilere dayanışma mesajı vermişti. Can Dündar Merkel'in açıklamasının ardından perşembe günü eleştirilerini sürdürerek, 'Merkel'in bir adım attığını, ama bu adımın çok geç geldiğini' söylemişti. Dündar, Merkel'in açık bir kınama mesajından kaçındığına da dikkat çekmişti.

Son olarak Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'nın 'FETÖ' soruşturması kapsamında aranan savcıları iade etmeme kararına istinaden Almanya'yı 'teröre çanak tutmakla' suçlamıştı. Erdoğan, Almanya'dan Türkiye'deki basın özgürlüğü ihalleri konusunda yapılan 'kaygı duyuyoruz' açıklamalarını da eleştirerek, "Biz de Almanya'nın bu yaklaşımını ve uygulamalarını kaygıyla, dehşetle izliyoruz" demişti.  (HABER MERKEZİ)