Bakan Çelik: FETÖ'nün yanında Naziler çırak kalır

Bakan Ömer Çelik, AB'nden gelen HDP'lilerin tutuklanmasına yönelik eleştirilere "Vekiller ifadeye gitmedi" yanıtını verdi. Çelik'in gazetecilerin sorusu üzerine "FETÖ'nün yanında Naziler çırak kalır" ifadesi de dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, HDP milletvekillerinin tutuklanmasına başta Avrupa Birliği, uluslararası kamuoyundan gelen tepkilere yanıt verdi.

"Seçilmişler kanunlara uyarsa dokunulmaz" diyen Çelik,  şunları söyledi: "AB açıklamalarında siyasi çözüm çağrısı yapılıyor.  Hiç bir Avrupa parlamentosunda  TBMM'deki kadar ileri şeyler söylenmiyor. Her görüş dile getiriliyor. Çok ileri sözler bile anlayışla karşılanıyor. Pek çok Avrupa ülkelerinde bu tür söylemlere rastlanmıyor. Kim siyasi katılım yollarının kapalı olduğunu söyleyebilir. Burada teröre destek veren, ifadeye gitmeyen kişiler hakkında işlem yapılıyor."

AB ülkelerinin büyükelçileriyle Ankara’da bir araya gelen AB Bakanı Ömer Çelik, toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin içinden geçtiği sürece ilişkin Batı'dan gelen açıklamalara tepki gösteren Çelik, "Müzakereler askıya alınsın" çağrısı yapanları ırkçı diye nitelendirdi ve ekledi: "AB ile ilişkilerin kesilmesini istemem. Arzumuz Avrupa ile daha güçlü ilişkilerin kurulmasıdır."

'İDAM HALKIN KARARI'

Bakan Çelik, Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn'un darbe girişimi sonrası yapılan görevden almaları Nazi dönemine benzetmesine yanıt olarak da şu açıklamayı yaptı: "Nazilerle yapılan mücadele sırasında demokrasiyi korumak için yapılan uygulamalar. FETÖ’cülerin yanında Naziler çırak gibi kalır. Kimse mücadeleden geri adım atacağımızı düşünmesin."

Çelik, idam cezası tartışmalarına ilişkin ise "Bu, tamamen halkın takdiri olacaktır" açıklamasında bulundu.

50 MİLYON KİŞİ ÖLDÜ

1939'dan 1945'e kadar süren küresel çaptaki İkinci Dünya Savaşı'nda 50 milyon kişi yaşamını yitirdi. Nükleer silahların kullanıldığı tek savaş olmakla kalmayıp, Naziler eliyle Holokost gibi kitlesel sivil katliamlar gerçekleştirildi. İkinci Dünya Savaşı dünyanın politik düzenini ve sosyal yapısını da derinden etkiledi. Sonraki yıllarda oluşabilecek çatışmaların önüne geçmek amacıyla Birleşmiş Milletler (BM) kuruldu. Savaş sonrasında Amerika Birleşik Devletleri ve Sovyetler Birliği gibi 'süper güçler' olarak ortaya çıktı.

(HABER MERKEZİ)

AB'den Türkiye'ye tarihin en sert eleştirisi geldiAB'den Türkiye'ye tarihin en sert eleştirisi geldi