DTK, HDP'nin aldığı kararı desteklediğini açıkladı

HDP MYK ve Meclis Grubu’nun değerlendirmesi sonrası yaptığı “Meclis yasama faaliyetlerinden çekiliyoruz” açıklamasına Demokratik Toplum Kongresi (DTK) bileşenleri basın açıklamasıyla destek verdi. Açıklamaya çok sayıda kurum destek verdi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Diyarbakır’da DTK binası önünde yapılan açıklamaya DTK bileşeni HDP, DBP, EMEP, ESP gibi çok sayıda partinin temsilcisi yer aldı.

HDP, Meclis çalışmalarını durdurma kararı aldıHDP, Meclis çalışmalarını durdurma kararı aldı

Polis ablukası altında gerçekleşen açıklamayı, bileşenler adına DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek yaptı. Yüksek şunları söyledi: “HDP bileşenleri olarak, bizler HDP projesiyle Türkiye’nin bütünlüğü içerisinde Kürt sorununa çözüm aradık. Türkiye’nin emekçileri, ezilenleri ve tüm kesimleriyle beraber olmak istedik. Şimdi AKP’nin bunu istemediğini ve bir darbe yaptığını görüyoruz. Biz bu süreçten Türkiye’nin bütünlüğü içerisinde bir çözüm aramayın dediğini anlıyoruz. Bizleri bölmek, Meclis’ten atmak, uzaklaştırmak ve başınızın çaresine bakın demek istiyor. Biz hala çözüm ve barış arayışımızı sürdürüyoruz, ancak bu arayıştan AKP vazgeçmiş görünüyor."

‘HALKIMIZIN GÖRÜŞLERİNİ ALACAĞIZ’

Kamuran Yüksek, önümüzdeki süreçte izleyecekleri politikaları ise şöyle anlattı: “Artık dönüp bize destek veren tüm toplumsal kesimlerle ve halkımızla tartışacağız. Çok basit bir durumla karşı karşıya olmadığımızı biliyoruz. Stratejik bazı kararlar almamız gerektiğinin farkındayız, ama bizleri kendi temsilcisi olarak seçen halkımızın görüşlerini almadan bu kararları almak istemiyoruz. Fakat bir yol ayrımıyla karşı karşıya olduğumuzu biliyoruz. Böylesi tarihi ve kritik kararlaşma sürecini de halkımızla birlikte vereceğiz. Çünkü bize göre hükümet kararını vermiş görünüyor. Çözüm sürecini baltalamakla kararını vermiş bulunuyor. Elbette bizler de bir karar vereceğiz. Şunu da peşinen ifade etmek istiyoruz, demokratik siyasal mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Bu alanı AKP’ye, cuntacılara teslim etme niyetimiz yok. Bu ülkeye artık kalıcı bir barış gelsin, Türkiye demokratikleşsin istiyoruz. Bu sorumluluk altındayız.Halkımıza karşı sorumluluğumuz gereği, bir tane daha insanımızın burnu kanamadan bu sorunu çözme mücadelesini sürdüreceğiz, AKP’nin baskılarına boyun eğmeyeceğiz.”

Etiketler DTK hdp operasyon