'Tutuklamalar kara bir leke'

Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticisi 9 kişinin tutuklanması gazete binası önünde protesto edildi. Medya çalışanlarının sadece gazetecilik yaptıkları için tutuklandıkları belirten açıklamada, "Cumhuriyet gazetesi hakkındaki iddianame Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçecek" denildi.

Google Haberlere Abone ol

TAKSİM'DE KİTAP AYİNİ YAPIP YAKSALAR ŞAŞIRMAYACAĞIZ'

cumhuriyet2

'GAZETECİLİK SUÇ SAYILMIŞ'

cum2

Gazetenin attığı manşetler suç sayılmış. Aydın Engin'in 13 Temmuz'da yazdığı yazı  gerekçe olarak gösterilmiş. Hiçbir somut kanıt yok. Bu karar darbe uygulamasının ötesinde bir karardır. En ağır koşullarda, yargılamalarda bulunmuştuk,  ama bu şekilde bir uygulamayla ilk defa karşılaşıyoruz.  Her şeye rağmen mücadelemize devam edeceğiz."

(HABER MERKEZİ)

cumhur11,

Osmaniye Düziçi'nde eylem

Osmaniye’nin Düziçi'nde de Cumhuriyet Meydanı’nda, Cumhuriyet Gazetesi tutuklamalarını protesto etmek için bir grup toplandı. ‘Ülkemize, insanlarımıza, aydınlarımıza ve basınımıza karşı yapılan tüm baskıları ve haksızlıkları kınıyoruz’ sözleriyle başlayan protesto gösterisi bir saat sürdü. Yapılan basın açıklamasında, Cumhuriyet gazetesine yapılan baskının demokrasiye, hukuka, özgürlük ve adalet anlayışına uymadığı belirtildi.

osman11