Önder: Ortak yaşam idealini sıfırlayacak bir tutumla karşı karşıyayız

Adli kontrol şartı ile serbest bırakılan Önder gazetecilere konuştu. HDP'li vekil partisine yönelik operasyon hakkında 'Siyasi iradeye vurulmuş çok önemli bir darbe' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR- HDP Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile aynı operasyonda gözaltına alınıp adli kontrolle serbest bırakılan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder adliye çıkışında açıklama yaptı.

Akşam saatlerinde Adliye binasından HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer’le birlikte çıkan Önder şöyle konuştu: “Başta Eşbaşkanlarımız olmak üzere milletvekillerimiz tutuklandı. Bu kararın hukukiliğinden, adilliğinden bahsetmenin hiçbir imkan ve ihtimali yok. Tamamen politik düzlemde demokratik siyaset alanına yöneliktir. Barış umudunu ve ortak yaşam idealini sıfırlayacak, bunu da idari olarak yapacak bir tutumla karşı karşıyayız. Üstelik bu sadece HDP ile sınırlı bir şey değil. Bugün HDP’yi hedef alıyor gibi gözükebilir ama toplumda, muhalif sesi de bir yana bıraktık, biat etmeyen kim varsa onları bin bir yolla demokratik siyaset alanından, giderek yaşamdan tasfiye etmenin yapı taşlarıdır. Bunlar içinden geçmekte olduğumuz günler. Fakat umudu tükettiğimiz, umudu yere serdiğimiz günler de değil. Gördüğümüz en kötü günler de bunlar değil. Bu halk, bu ülkedeki demokratik güçler, en az bunun kadar karanlık birçok dönemden barış, demokrasi ve özgürlük şiarını yükselterek çıktı. Şimdi biz bu kararlılıkla değerlendirmelerimizi yapacağız ve daha güçlü mücadele edeceğiz” dedi.

Sırrı Süreyya Önder serbestSırrı Süreyya Önder serbest