HDP genel merkezine barikat

Polis, HDP Genel Merkezi'ne çıkan tüm sokakları barikatlarla kapattı. Genel merkeze kimsenin yaklaşmasına izin verilmiyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - HDP'nin Çankaya-Büklüm Sokak'ta bulunan Genel Merkez binasına çıkan sokağı ve caddeyi barikatla kapatan polis kimseyi içeri almadı.

İnsan Hakları Derneği(İHD) Başkanı Öztürk Türkdoğan ile Türkiye İnsan Hakları Vakfı(TİHV) Genel Sekreteri Metin Bakkalcı, KESK yöneticileri ve bir grup avukat Genel Merkez'e gitmek istedi ancak, polis izin vermedi.

İHD Genel Başkanı Türkdoğan gazetecilere yaptığı kısa açıklamada şunları söyledi: "Bu tip antidemokratik uygulamalar geçmişte çözüm üretmedi. Nasıl ki 1998'de HADEP Genel Merkezi basılıp genel başkanı ve yöneticileri gözaltına alınıp tutuklandıysa, nasıl ki 1994'de milletvekilleri tutuklandıysa, bu süreç hiçbir demokratik usule uymuyor, tamamen antidemokratiktir. Kürt sorunu böyle çözülmez. Kürt meselesine böyle yaklaşılmaz. Milletvekillerinin dokunulmazlığına bu şekilde halel getirilemez."

Türkdoğan açıklamasına devam ederken polis, "Dağılın yoksa müdahale edeceğiz! Burayı boşaltın!" dedi. TİHV Genel Sekreteri Metin Bakkalcı da yaptığı kısa açıklamada, "Hiçbir şekilde kabul edilemeyecek bu ortamı mutlaka hep beraber aşacağız" diye konuştu. Sokağın sonuna kadar sloganlarla yürüyen grubu polis bir süre takip etti.

MÜSLÜM DOĞAN: HÜKÜMETİN CİNNET HÂLİ

HDP milletvekilleri Müslüm Doğan ile Behçet Yıldırım'ı da barikattan geçirmeyen polise Doğan milletvekili olduklarını hatırlatarak barikatı aşabildi. Doğan barikatın ardından gazetecilere yaptığı kısa açıklamada, "Demokratik siyasetin en önemli partisine, eş başkanlarına, milletvekillerine yapılan bu durum, hükümetin, devletin cinnet hali! Kabul edilebilir bir durum değildir. Ülke barışını, toplumsal barışı tehlikeye sokmuştur. Bundan derhal vazgeçilmelidir" dedi.

HDP Genel Merkezi civarında yaşayanlar veya çalışanlar barikattan detaylı bir aramadan sonra geçebildi.