Cumhuriyet yazar ve yöneticilere getirilen avukat yasağı kaldırıldı

Gözaltında olan Cumhuriyet gazetesi yazarları ve yöneticilerine için getirilen avukatla görüşme yasağı kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet gazetesine yönelik soruşturmada gözaltına alınan yazar ve yöneticilere getirilen avukat yasağı kaldırıldı. Avukatlar görüşme için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gitti.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, 668 sayılı KHK gerekçe gösterilerek verilen beş günlük görüşme yasağı, yapılan itiraz üzerine bu akşam kaldırıldı. Gazete avukatları, bu gece saatlerinde Vatan Caddesi'nde bulunan Emniyet Müdürlüğü’ne giderek yönetici ve yazarla dört gün sonra ilk görüşmelerini yapacaklar. Yarın gözaltındakilerin ifadelerinin alınması bekleniyor.

Gözaltına alınan Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Yayın Danışmanı Kadri Gürsel, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Hikmet Çetinkaya, Önder Çelik, Bülent Utku, Mustafa Kemal Güngör, Güray Öz, Hakan Kara, Musa Kart, yazar Aydın Engin, Kitap Eki Genel Yayın Yönetmeni Turhan Günay, muhasebe müdürü Günseli Özaltay ve eski yönetici Bülent Yener'in beş boyunca avukatlarla görüşmesi yasaklanmıştı.

Cumhuriyet'e operasyonCumhuriyet'e operasyon

'Cumhuriyet'e operasyonun savcısı FETÖ'den müebbetle yargılanıyor' iddiası'Cumhuriyet'e operasyonun savcısı FETÖ'den müebbetle yargılanıyor' iddiası

Cumhuriyet'in mahkeme kararı avukatlara verilmediCumhuriyet'in mahkeme kararı avukatlara verilmedi

Cumhuriyet yazarları: Kayyıma geçit yokCumhuriyet yazarları: Kayyıma geçit yok