Diyarbakır'da patlama

Diyarbakır'da Emniyet Müdürlüğü ek binasında patlama oldu. Patlamada yaşamını yitirenler olduğu açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'da bugün sabah saatlerinde merkez Bağlar İlçesinde bulunan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne yönelik düzenlenen 9 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı. 100'den fazla yaralı var.

BOMBALARI GÖREN TAKSİCİ BAĞIRDI

Görgü tanıklarının anlatımına göre, içerisinde tonlarca patlayıcı bulunan minibüs Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne girişine gitmeden önce bir taksi ile çarpıştı. Kazaya karışan bomba yüklü minibüs durmadan kaçınca, taksicinin peşine düştüğü ve minibüsün önünü patlamanın gerçekleştiği noktada kestiği belirtildi. Taksicinin burada aracından inerek minibüse gittiği ve kapıyı açtığı sırada bomba düzeneklerini görünce, "Bomba var" diye bağırıp kaçtığı; bu sırada Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü çevresindeki polislerin mevzi aldığı ve bazı vatandaşların kaçtığı öğrenildi.

GÖZÜNÜ KAYBEDEN BEBEK AMBULANS UÇAKLA ANKARA'DA

Patlamada yaralanan yaklaşık 100 kişi ilk aşamada bölgeye yakın özel hastanelere sevk edilirken, yaralılardan 7'sinin tedavisinin sürdüğü belirtildi. Yaralılardan bir bebeğin ise patlamada bir gözünü kaybetmesi, diğer gözünün de hasar görmesi nedeniyle ambulans uçak ile Ankara'ya sevk edildiği öğrenildi.

Diyarbakır patlamasından görüntülerDiyarbakır patlamasından görüntüler

Diyarbakır Valiliği, saldırıyı PKK'nin üstlendiğini açıkladı.

GÖZALTINDAKİLER BAŞKA YERE NAKLEDİLDİ

Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesinde Aydın Arslan Bulvarında bulunan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne yönelik saldırıda yaralananlar kentteki çeşitli hastanelere sevk edildi. Patlamanın hedefi olan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde çeşitli suçlardan gözaltında bulunan şüphelilerin ise saldırıdan sonra Silvan yolundaki Polis Okuluna nakledildiği öğrenildi.

Emniyette gözaltında bulunanlardan 6 kişinin yaralandığı, 1 kişinin ise öldüğü öğrenildi.

YAYIN YASAĞI GELDİ

Diyarbakır'daki patlamaya ilişkin yayın yasağı getirildiği açıklandı.

VALİLİK'TEN 'RESMİ AÇIKLAMA' UYARISI

Diyarbakır Valiliği'nden patlamaya ilişkin yapılan ilk açıklamada "Birlik beraberliğe daha fazla ihtiyaç duyulan böyle günlerde halkımızın sağduyulu hareket etmesi ve yapılan resmi açıklamalara itibar etmesi büyük önem arz etmektedir" denildi.