Can Dündar Almanya Cumhurbaşkanı'yla görüşecek

Almanya Cumhurbaşkanı Gauck, Cumhuriyet gazetesine düzenlenen operasyon sonrası hakkında yakalama kararı çıkarılan Can Dündar'la görüşeceği açıklandı. Cumhuriyet'in eski yayın yönetmeni olan Dündar haziran ayında yurtdışına çıkmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'yle Almanya arasındaki 'FETÖ gerilimi' sürerken, Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'un hakkında yakalama kararı çıkarılan Cumhuriyet gazetesi eski genel yayın yönetmeni Can Dündar'la görüşeceği haberi geldi. Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, görüşme pazartesi günü gerçekleşecek. Almanya Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, görüşmenin Cumhurbaşkanlığı konutu olan Bellevue Sarayı'nda yapılacağı belirtildi.

Haziran ayında yurt dışına çıkan ve Almanya'da yaşayan Can Dündar hakkında Türkiye'de üç gün önce yakalama kararı çıkarılmıştı. Can Dündar, son olarak Cumhuriyet Gazetesi'ne düzenlenen operasyon sonrasında Alman hükümetini, Türkiye'deki basın özgürlüğü ihalleri karşısında net tavır sergilememekle eleştirmişti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel çarşamba günü yaptığı açıklamada Türk hükümetini eleştirmiş, Türkiye'deki gelişmeleri 'yüksek seviyede alarm verici' diye nitelendirerek, Türkiye'deki gazetecilere dayanışma mesajı vermişti. Can Dündar Merkel'in açıklamasının ardından perşembe günü eleştirilerini sürdürerek, 'Merkel'in bir adım attığını, ama bu adımın çok geç geldiğini' söylemişti. Dündar, Merkel'in açık bir kınama mesajından kaçındığına da dikkat çekmişti.

Son olarak Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'nın FETÖ soruşturması kapsamında aranan savcıları iade etmeme kararına istinaden Almanya'yı 'teröre çanak tutmakla' suçlamıştı. Erdoğan, Almanya'dan Türkiye'deki basın özgürlüğü ihalleri konusunda yapılan 'kaygı duyuyoruz' açıklamalarını da eleştirerek, "Biz de Almanya'nın bu yaklaşımını ve uygulamalarını kaygıyla, dehşetle izliyoruz" demişti. (Deutsche Welle Türkçe)