BM: Masumiyet karinesi gözetilmiyor

Birleşmiş Milletler, Türkiye'de OHAL sonrası yaşananlara ilişkin açıklama yaptı. İnsan Hakları Komiserliği, Ankara'yı masumiyet karinesini ve yasal süreci gözetmeye çağırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Birleşmiş Milletler, Türkiye'de 15 Temmuz sonrası meydana gelen gözaltı ve görevden almalarla ilgili yeni bir açıklama yaptı. HDP'li vekillere yönelik operasyonun ardından BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'nden yapılan açıklamada, atışan adımların '15 Temmuz sonrası izin verilebilir noktanın ötesine geçtiği' vurgulandı.

İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Ravina Shamdasani, 15 Temmuz'dan bu yana 110 binden fazla kişinin gözaltına alındığına veya işini kaybettiğine dikkat çekerek, "Bir kişiyi görevden alırken masumiyet karinesini gözetmeniz, gözaltına alırken yasal süreci işletmeniz gerekir. Ve sayılar göz önünde bulundurulduğunda, durumun böyle olmadığı konusunda endişeliyiz" dedi.

Shamdasani, Türkiye'nin daha şeffaf davranması gerektiğini söyleyerek, "OHAL ilan ederek Uluslararası İnsan Hakları Sözleşmesi'nin bazı prensiplerinden saptıklarını duyurmakla beraber, yetkililerin attıkları adımların bu vakalarda izin verilebilir noktanın ötesine geçmiş olmasından endişe duyuyoruz" dedi.

Almanya HDP için harekete geçiyorAlmanya HDP için harekete geçiyor

Almanya'dan idam restiAlmanya'dan idam resti

İtalya'dan operasyon tepkisiİtalya'dan operasyon tepkisi

AB'den ikinci HDP açıklamasıAB'den ikinci HDP açıklaması

AB'den HDP açıklaması: EndişeliyizAB'den HDP açıklaması: Endişeliyiz

Sinn Féin: HDP'lileri serbest bırakınSinn Féin: HDP'lileri serbest bırakın