'MİT'ten tek bir FETÖ istihbaratı gelmedi'

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, darbe girişiminin başarısız olmasının en büyük nedeninin TSK'nin komuta kademesinin direnmesi olduğunu söyledi. TSK'daki cemaat yapılanmasıyla ilgili de konuşan Başbuğ "2002-2010 yılları arasında MİT'ten tek bir FETÖ istihbaratı gelmedi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'nda konuşan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ,  "Darbe girişimi başarılı olsaydı ne demokrasi, ne laik devlet sistemi ne de hukuk devletinin zerresi kalmazdı. Yaşanan olay ciddi, vahim ve kapsamlıdır. Bu yaşananların 'oyun' diye nitelendirilmesini yanlış buluyorum" dedi.

Başbuğ, darbe girişiminin başarısız olmasındaki en büyük payın ise TSK komuta kademesine ait olduğunu savundu. Başbuğ "Darbe girişiminin başaralı olmamasının en büyük nedeni TSK komuta kademesinin darbe girişimine karşı durması ve direnmesidir" değerlendirmesinde bulundu.

TSK'daki cemaat yapılanmasıyla ilgili soruya da yanıt veren Başbuğ, "2002-2010 döneminde MİT'ten Genelkurmay'a tek bir FETÖ istihbaratı gelmedi" açıklamasında bulundu.

Ayrıntılar geliyor....