Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz: 20 bin öğretmene ihtiyacımız var

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, memleketi Sivas'ta bir okulun açılışına katıldı. Okul öncesi eğitimin zorunlu hale getirileceğini açıklayan Yılmaz, bunun için 20 bin öğretmene ihtiyaç olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Okul öncesi eğitimin zorunlu hale geleceğini açıklayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Okul öncesi eğitim için 20 bin öğretmene ihtiyacımız var" dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türk Eğitim Derneği (TED) Sivas Koleji'nin açılışına katıldı. AK Parti döneminde eğitime daha fazla bütçe ayrıldığını söyleyen Yılmaz, "Eğitim yoluyla 21'inci yüzyılın gerektirdiği temel becerileri öğrencilerimize kazandırmak istiyoruz. Evlatlarımıza yetenekleri ve eğilimlerine uygun olarak çağdaş ve bilimsel bir eğitim vermek istiyoruz" şeklinde konuştu.

'OKUL ÖNCESİ EĞİTİM İÇİN ÖĞRETMENE İHTİYAÇ VAR'

İkili eğitime son verilmesi için 77 bin dersliğe gereksinim olduğunu aktaran Yılmaz, okul öncesi eğitimi de zorunlu eğitim kapsamına alacaklarını ifade etti. Yılmaz, "Bunun içinde yaklaşık 19 bin dersliği ihtiyacımız var. 20 bin de okul öncesi eğitim için öğretmene ihtiyacımız var" dedi.

Eğitim fakültelerine de taban puan getirileceğini kaydeden Ylımaz, "Çünkü eğitim fakültelerine giren öğrencinin seviyesi yüksek olursa oradan mezun olan öğretmenin seviyesi de yükselecektir. Biz de o öğretmenlerle evlatlarımıza daha iyi daha kaliteli bir eğitim vermiş olabileceğiz" diye konuştu. (SİVAS/DHA)