İhraç edilen öğretmenler itiraz dilekçesi verdi

Görevlerinden ihraç edilen öğretmenler Adana Valiliği'ne itiraz dilekçesi verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana'da Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen Eğitim-Sen üyesi bir grup öğretmen, Valilik önünde açıklama yapıp itiraz dilekçesi verdi.

Eğitim- Sen üyesi yaklaşık 50 öğretmen, CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş'in de katılımıyla KHK'larla görevden alınmalara tepki gösterdi. Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz, 29 Ekim'de yayınlanan 675 sayılı KHK ile Türkiye genelinde 687'si Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) B, 26'sı üniversitelerde olmak üzere 613 Eğitim-Sen üye ve yöneticisinin ihraç edildiğini söyledi.

YÜZDE 95'İ SENDİKALI

15 Temmuz darbe girişimi sonrası MEB'den 718 üyelerinin ihraç eldiğini kaydeden Karagöz, şunları söyledi: "Geriye kalan ve ihraç edilen 37 bin 576 MEB personelin yüzde 95'inin sendikalı olduğunu da biliyoruz. Ancak eğitim iş kolunda Eğitim-Sen dışındaki diğer birçok sendika kendi üyelerinin mağduriyetlerini hasır altına sürürerek, üyeleriyle ilgili dayanışma adına örgütsel ve hukuksal mücadele ile destek vermemeleri, sarı sendikacılığın ülkemizde zirve yaptığının açık göstergesidir."

Öğretmenler basın açıklamasının ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne giderek yapılan ihraçlara itiraz dilekçesi verdi. (ADANA/DHA)