'Kaçtı' sözüne kızan Koşaner'den Özel'e yanıt

Meclis darbe Komisyonu'na gitmemesine ilişkin eleştirilere "Kaçacak olsam 2011’de kaçardım" diye tepki gösteren Necdet Özel'e halefi Işık Koşaner tepki gösterdi. Koşaner, Özel'in Ergenekon ve Balyoz operasyonlarına yönelik tavrını da eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner, bu gün bir açıklama yaparak, selefi Necdet Özel'e cevap verdi. Özel'in Hürriyet yazarı Fikret Bila'ya yaptığı açıklamada sarf ettiği, kendisiyle ilgili sözlere tepki gösteren Koşaner, şunları söyledi:

"02 Kasım 2016 tarihli bir gazetede, 28'inci Genelkurmay Başkanı E. Org. Sn. Necdet Özel’in, bir köşe yazarı ile yaptığı telefon görüşmesinde, FETÖ Araştırma Komisyonu’na gitmekten kaçtığı şeklindeki suçlamalara yanıt olarak “Kaçmak ne demek?, Niye kaçayım?, Kaçacak olsam 2011’de kaçardım. Ben elimi taşın altına koymuş biriyim. O dönem gidenler gibi yapmadım, görevi üstlendim ve elimi taşın altına koydum' Şeklindeki ifadeleri yer almıştır.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin iki emekli Komutanı arasında, Silahlı Kuvvetlerimize zarar vereceğini bildiğim bir polemiğe girmeyi kesinlikle uygun bulmuyorum. Ancak, birlikte yaşadığımız sıkıntılı döneme rağmen, E. Org .Sn. Özel’in hiçbir askere yakıştırılmayacak suçlayıcı ifadelerini yakışıksız buldum ve üzüntüyle karşıladım.

Ben işgal ettiğim Genelkurmay Başkanlığı makamında görev ve sorumluluklarımı hukuken yerine getirme imkanımın kalmaması nedeniyle görevden ayrılmaya karar verdim. Ayrılan ve ayrılamayan diğer komutan arkadaşlarıma hiçbir telkinde bulunmadım.

Suçsuz oldukları halde sahte belge ve delillerle, hukuksuz olarak ceza evlerinde tutuklu olan, gelecekleri karartılan ve tasfiye edilmeye çalışıldıkları aşikar olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin değerli mensuplarının bu durumlarını algılama tarzımız E. Org. Sn. Özel ile farklı olmuştur.

Sn. Özel, şartlar değişmediği halde, Genelkurmay Başkanı olarak görevde kalmayı tercih etmiştir. Karar tamamen kendisine aittir."

NE OLMUŞTU?

Ergenekon operasyonlarının devam ettiği 2011 yılındaki Yüksek Askeri Şura (YAŞ) öncesi, kriz yaşanmıştı. Dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay'la birlikte emekliliklerini istemişti. Dönemin Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel ise diğer komutanlardan farklı davranarak görevine devam etmişti. Özel önce Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Genelkurmay Başkan Vekilliği'ne daha sonra de Genulkurmay Başkanlığı görevine getirilmişti.

Necdet Özel 2011'de kaçmadım diyerek bu istifalara göndermede bulundu. (HABER MERKEZİ)