Kayyım Sur'a gitti

İçişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na kayyım atanan Cumali Atilla, göreve başladı. Atilla, gelmeden önce binada bomba araması yapıldı. Atilla daha sonra Sur'da incelemelerde bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'da, Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın tutuklanmasından sonra İçişleri Bakanlığı tarafından Belediye Başkanlığı'na kayyım olarak atanan ve dün gece kentte gelen Cumali Atilla, göreve başladı. Atilla, gelmeden önce binada bomba araması yapılırken, çevredeki güvenlik önlemleri de artırıldı.

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması kapsamında tutuklanan Büyükşehir Belediyesi başkanı Gültan Kışanak'ın yerine İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirme ile kayyım olarak atanan Cumali Atilla, bugün göreve başladı. Atilla gelmeden önce Büyükşehir Belediye binasında bomba araması yapılırken, Kışanak ve Anlı'nın tutuklanmasını protesto nöbeti tutan bazı çalışanlar ve meclis üyeleri binadan dışarı çıkarıldı. Bomba araması bittikten sonra çalışanlar kimlik kontrolü yapılarak içeri alınırken, kayyım Cumali Atilla saat 07.30 sıralarında geniş güvenlik önlemleri altında Belediye binasına gelerek göreve başladı.

ÇATIDA ÖZEL HAREKAT 

Büyükşehir Belediye eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltına alındığı 25 Ekim gecesinden beri Belediye binası çevresinde alınan güvenlik önlemleri kayyım atanması ile birlikte artırıldığı görüldü. Belediye binasına giriş çıkış yapan personeller kimlik kontrolünden geçirilirken, binanın çatısına da özel harekat polislerinin yerleştirildiği görüldü.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine İçişleri Bakanlığı tarafından kayyım olarak atanan Cumali Atilla, bugün sabah saatlerine Belediye binasına gidip görevine başladıktan sonra, yine kayyım ile yönetilen Sur ilçe belediyesini ziyaret etti. Sur Belediyesi'nden Büyükşehir Belediye binasına kadar yürüyerek giden Atilla'ya, Sur Belediyesine kayyım olarak atanan Vali Yardımcısı Bilal Özkan eşlik etti. Caddelerde vatandaşlarla konuşan ve zaman zaman Kürtçe kısa diyaloglar gerçekleştiren Cumali Atilla'nın 2'si özel harekat polisi olmak üzere çok sayıda polis tarafından korunduğu görüldü. Atilla, durakta bekleyen vatandaşlarla sohbeti sırasında, durakların vatandaşların rahat etmesi için düzenlenmesi talimatını verdi. (DİYARBAKIR/DHA)

Belediye toplantısına kayyım alınmadıBelediye toplantısına kayyım alınmadı

Kayyım Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne geldiKayyım Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne geldi

Diyarbakır Barosu'ndan hükümete 8 çağrıDiyarbakır Barosu'ndan hükümete 8 çağrı