Hulusi Akar'dan gazetecilerle selfie tepkisi: Nereden tanıyayım!

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın 29 Ekim kutlamaları sırasında bir astsubayın bir albayın üzerini araması ve kendisinin gazetecilerle selfie çektirmesine ilişkin tartışmalardan rahatsızlık duyduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında çekilen ve çok tartışılan iki fotoğraf konusunda Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'dan dolaylı tepki geldi. Anıtkabir'deki kutlamalar sırasında bir astsubayın bir albayın alana girişi sırasında üzerini araması ve Beştepe resepsiyonunda Akar'ın gazetecilerle çektirdiği selfie özellikle sosyal medyada çok tartışıldı. Akar'ın arama fotoğrafı için bir soruşturma yaptığı, Ceren Kenar ve Yıldıray Oğur gibi Ergenekon ve Balyoz davaları dönemlerinde TSK'ya karşı çıkmakla eleştirilen isimlerle selfie için de, "Kim olduklarını soramam" tepkisi verdiği ortaya çıktı. Akar'ın tepkilerini bugünkü yazısında aktaran Hürriyet gazetesi yazarı Fikret Bila'nın yazısının ilgili bölümü şöyle:

AKAR PAŞA’NIN ÜZÜNTÜSÜ

Komisyonda Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın davet edilmesi talebi gündeme gelmişti. Henüz resmi olarak Akar Paşa’ya bir davet ulaşmadı. Ancak ulaşsa bile Genelkurmay Başkanı’nın eğilimi pek olumlu değil. 15 Temmuz süreciyle ilgili olarak savcılığa verdiği ifadelerin detaylı bilgiyi içerdiği düşüncesi hâkim. Akar Paşa’yı üzen

iki konu var: Birincisi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Anıtkabir’e girerken bir albayın, bir astsubay tarafından üstünün arandığını gösteren fotoğraf, ikincisi Cumhurbaşkanlığı’ndaki resepsiyonda kendisiyle selfie çektiren gazetecilere ilişkin fotoğraf...

Albayın üstünün arandığını gösteren fotoğrafı görür görmez, hemen araştırılmasını istemiş. Albayın ve astsubayın bulunmasını, olayın nasıl ve neden yaşandığı konusunda ayrıntılı bilgi getirilme talimatını vermiş. Aldığı yanıt, Anıtkabir girişinde iki kontrol koridoru oluşturulduğunu, subayların ayrı, astsubayların ayrı koridordan geçerek giriş yaptıklarını, subay koridorunda kuyruk olduğu için albayların da astsubay koridoruna girdiği bilgisi sunulmuş. X-Ray cihazlarının subayların törenlerde taktıkları kılıçlara ötmeyecek şekilde ayarlandığı, bunu aşan bir metal bulunması halinde öttüğü bilgisi sunulmuş. Ayrıca fotoğrafta yer alan albayın x-ray cihazından geçerken sistemin alarm vermesi üzerine, kendisinin kollarını açarak, “isterseniz bakın” anlamında geçtiği iletilmiş. İkinci konu ise Cumhurbaşkanlığı resepsiyonunda birçok kişinin Genelkurmay Başkanı ile selfie çektirdiği, nezaketen bu talepte bulunanları geri çevirmediği ama selfie çektirenlerin kim olduğunu sormasının mümkün olmadığı, buna karşın, selfie fotoğraflarının yorumlanmasına üzüldüğü bilgisi askeri kaynaklarca ifade ediliyor.

YAZININ TAMAMI