Cumhuriyet'in mahkeme kararı avukatlara verilmedi

Gözaltındaki Cumhuriyet gazetesi yöneticilerine getirilen 5 günlük avukat yasağına itiraz sonuçlandı. Ancak mahkemenin, avukatlara kararı söylemediği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan yönetici ve yazarların emniyet sorgusu devam ediyor. Gazetecilere getirilen 5 günlük avukat yasağına Cumhuriyet'in yaptığı itirazı ise İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği bugün karara bağladı. Ancak, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde bekleyen gazete avukatlarına sonuç söylenmediği gibi karar da tebliğ edilmedi.

'FİİLİ OLARAK 5 GÜNÜ DOLDURACAKLAR'

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, avukatlar, “Karar olumluysa bile fiili olarak 5 günü doldurmaya çalışıyorlar” açıklamasında bulundu.

Cumhuriyet'in avukatlarından Vilson Akbaş, adliyede yaşananları şöyle anlattı: “Savcılığın kalemine girmemiz mümkün değil. Savcıyla da görüşmemiz mümkün değil. Güvenlik izin vermiyor. Kararı yazılı tebliğ edeceğiz, postaya vereceğiz diyorlar. Oysa, yasa gereği, orda bekliyorsanız, tebligat size elden yapılabilir. Biz de kararı elden almak istediğimizi bildiren dilekçe ile savcılığa başvurduk. Adliyede bir prosedür var. Ön büroya başvurunuzu yapıyorsunuz, o dilekçeler, akşam ilgililerine dağıtacaklar. Yani sonuç olumlu ise bile fiili olarak 5 günü dolduracaklar. Hakimin kendisiyle görüşmeyi deneceğiz ama o da ‘ben kararımı verdim, dosyada’ diyebilir. Biz dünden itibaren müvekkillerimizle görüşmeye çalışıyoruz, şu saat oldu başvurumuzun sonucunu bile öğrenemiyoruz.”

Cumhuriyet gazetesi yöneticileri, 31 Ekim Pazartesi günü sabah saat 06.30 sıralarında ev baskınlarıyla gözaltına alınmıştı.

Gözaltındaki gazetecilerin isimleri şöyle:

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Hikmet Çetinkaya, Hakan Kara, Musa Kart, Bülent Utku, Güray Öz, Mustafa Kemal Güngör, Önder Çelik ve yazarımız Aydın Engin, Kitap Eki Genel Yayın Yönetmeni Turhan Günay, Yayın Danışmanımız Kadri Gürsel, muhasebe müdürüz Günseli Özaltay ve eski muhasebe müdürü Bülent Yener.