'Cumhuriyet gazetesine karşı FETÖ kardeşliği'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Cumhuriyet gazetesiyle ilgili soruşturmayı yürüten savcının Fethullah Gülen cemaatine üye olmak suçlamasıyla yargılandığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, partisinin MYK toplantısı sonrasında açıklama yaptı. Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyonu yürüten savcının, FETÖ soruşturmasından yargılandığını söyleyen Böke, buna karışın görevine devam ettiğini belirtti.

Hükümetin daha önce Fethullah Gülen cemaati ile kol kola olduğunu dile getiren Selin Sayek Böke, "Daha önce FETÖ ile kol kola girmişlerdi ve Cumhuriyet gazetesini Ergenekoncu diye suçlamışlardı. Şimdi de aklımızla alay edercesine FETÖ'cülükle suçluyorlar" dedi.

Cumhuriyet gazetesine yönelik her saldırının aynı zamanda Cumhuriyet'e yapılan bir saldırı olduğunu savunan Böke, "Cumhuriyet gazetesi, sizin FETÖ ile kolkola zindanlara attığınız İlhan Selçuk'un gazetesi" şeklinde konuştu.

'BAŞSAVCI HABERİNDEN 5 GÜN SONRA OPERASYON'

Cumhuriyet gazetesi ile ilgili soruşturmayı yürüten savcının "FETÖ üyeliği" suçlamasıyla yargılandığını dile getiren Böke, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Bu suçlamayı yapan savcı, şu anda kendisi FETÖ örgütü üyeliğinden yargılanıyor. Hem de FETÖ'nün Selam Tevhid soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasına yönelik suçlamaların yargı ayağında bu davanın 28 numaralı sanığı, bu savcı "FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak","siyasi ve askeri casusluk", "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek"le açıkça suçlanıyor, bir de "suç uydurmak" suçlamasıyla yargılanıyor. Evet yanlış duymadınız Cumhuriyet gazetesine, yöneticilerine, yazarlarına, FETÖ adına suç işlemekten gözaltı kararı aldıran savcı FETÖ'ye üye olmaktan hala yargılanıyor, tutuksuz yargılanıyor ve hala görevde. Cumhuriyet'e dönük bu FETÖ kardeşliği girişiminden sadece 5 gün önce, sadece Cumhuriyet gazetesinde bir haber yapıldı. Neydi bu haber? 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili, İstanbul'da yürütülen soruşturmaların en başındaki başsavcının kardeşinin FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınmış olduğu haberiydi. Üstelik bu kişi, cemaat abisi olduğu gerekçesiyle açığa alınmıştı. Bu haberi Türkiye'de sadece Cumhuriyet yazdı. FETÖ kardeşliği FETÖ'nün bağlantılarını açığa çıkarmış olan bu habere takiben 5 gün sonra Cumhuriyet gazetesini susturmaya dönük, en radikal adımı attı." (ANKARA/DHA)