'Bu savcıyla gözaltı hukuk ihlali'

Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyonu yürüten savcı Murat İnam'ın 'FETÖ kumpas' davasında müebbetle yargılandığı iddiası gazete avukatlarını harekete geçirdi. Cumhuriyet'ten yapılan açıklamada, "Soruşturma çökmüştür" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gözaltındaki Cumhuriyet gazetesi yöneticilerine getirilen 5 günlük avukat yasağına itiraz reddedildi. Pazartesi günü gözaltına alınan gazeteciler ancak, cuma günü avukatlarıyla görüşebilecek. Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyonu yürüten savcı Murat İnam'ın ise 'Selam Tevhid kumpas' davasında 'FETÖ'den ağırlaştırılmış müebbetle yargılandığı yönündeki haberler üzerine gazetenin avukatlarından "Bu savcıyla gözaltı hukuk ihlalidir" açıklaması geldi.

Cumhuriyet gazetesi avukatlarının, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ile Adalet Bakanlığı'na hitaben yaptıkları açıklamada, "Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı HSYK Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanmış olan 2016/1 esas numaralı iddianamede (39746) sicil numaralı İstanbul Cumhuriyet Savcısı Murat İnam (28) numaralı şüphelidir. Savcı hakkında FETO/PDY terör örgütü nedeniyle cezalandırılması istemiyle ceza davası açılmıştır, sanıktır ve dava devam etmektedir" denildi.

Cumhuriyet'in önünde gergin anlarCumhuriyet'in önünde gergin anlar

'ADİL YARGILAMA HAKKININ İHLALİ'

Cumhuriyet'e yönelik soruşturmanın da Murat İnam tarafından yürütüldüğüne dikkat çekilen açıklamada, "Savcı Murat İnam hakkındaki soruşturma, iddianame ve ceza davası apaçık ortada dururken Cumhuriyet gazetesi yazarları ile yöneticilerinin bu savcının emir ve talimatları ile özgürlüklerinden yoksun olarak gözaltında tutulmaları adil yargılanma hakkının açıkça ihlalidir. Bu soruşturmanın çökmesi demektir. Bu soruşturma çökmüştür ve adil yargılanma hakkı açıkça ihlal edilmiştir" yorumunda bulunuldu.

'Cumhuriyet gazetesine karşı FETÖ kardeşliği''Cumhuriyet gazetesine karşı FETÖ kardeşliği'

Yargıya, kişi hak ve özgürlüklerinin güvence altına alınması çağrısında bulunan gazete avukatları, Cumhuriyet'in yönetici ve yazarlarının serbest bırakılmasını talep etti.

(İSTANBUL-DHA)