Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne kayyım atandı

Kışanak ve Anlı'nın tutuklanmasının ardından gözlerin çevrildiği İçişleri Bakanlığı kararını verdi. Kayyım olarak atanan Etimesgut Kaymakamı yarın görevine başlayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Eşbaşkanlar Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın tutuklandığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne kayyım olarak Etimesgut Kaymakamı Cumali Atilla atandı.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Belediye'ye kayyım ataması için İçişleri Bakanlığı'nda çalışmaların devam ettiği belirtmiş,"Mümkün olan en kısa sürede olacaktır diye değerlendiriyoruz" demişti.

Yürürlükte olan mevzuata göre terör suçlamasıyla görevden alınan ve tutuklanan belediye başkanlarının yerine İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirme yapılabileceğini hatırlatan Diyarbakır Valisi, "Kayyım için bizimle istişareler yapıldı. Mülki idare amirinin atanmasını bekliyoruz. Sur ilçesi gibi bir vali yardımcısı ya da kaymakamın Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na kayyım atanmasını bekliyoruz. Yine de her şey İçişleri Bakanlığı'nın inisiyatifindedir. Ancak mümkün olan en kısa sürede olacaktır diye değerlendiriyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ VAR

Atamaya HDP ve DBP'li siyasetçiler başta olmak üzere pek çok kişi tepki gösterdi. Atılan tweet'lerden bazıları şöyle:

(HABER MERKEZİ)