Çevik kuvvet ve iş makineleri Roma Parkı'nda!

Cihangir'deki Roma Parkı'nda izinsiz kazı sabah saatlerinde tekrar başladı. Kazıya çok sayıda polisin katıldığı görüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), Cihangir'deki Roma Parkı'nın üst bölümüne 'sosyal tesis' inşa etme projesi tepkilere rağmen 'izinsiz' olarak tekrar başladı.

Ufuk Proje adlı şirketin izinsiz çalışması için Roma Parkı'na kepçelerle birlikte çok sayıda çevik kuvvet polisi ve özel tim sevk edildi.

Parkta bulunan arkeolojik buluntular sonrası arkeolojik kazı alanı haline gelen Roma Parkı'nda bulunanlardan edindiğimiz bilgilere göre, İstanbul Arkeoloji Müzesi ile irtibata geçildi. Yıkım ekibinin "Belediyeden çalışmayı durduracağımıza dair belge gelmedi" demesi üzerine Müze yetkililerinin Roma Parkı için belediyeyle görüşmeye çalıştığı öğrenildi.

ELLE KAZILACAK ALAN YIKILDI

Beyoğlu Kent Savunması'ndan Deniz Özgür'ün verdiği bilgiye göre, çalışma devam ediyor. Arkeoloji Müzesi'nin, İBB ve Beyoğlu Belediyesi'ne yıkımın durdurulması için acil faks çektiğini belirten Deniz Özgür, taşeron şirketin kararı tanımadığını ve buna rağmen yıkımın devam ettiğini söyledi.

MİMAR GÖRÜŞMEK İSTEMİYOR

Özgür, "Müze yetkililerini bekliyoruz. Zaten elle kazınması gereken alanı şu anda attılar. Fiili olarak inşaata başlamış oldular. Müzeden birilerinin gelip yıkımı durdurmasını bekliyoruz" dedi. Özgür, proje şirketi yetkilileri ve projenin mimarı Erkan İnce'nin kendileri ile görüşmeyi kabul etmediklerini söyledi.

roma-parki-nda-izinsiz-kazi-tekrar-basladi-203567-1.

Geçen hafta başlayan inşaat çalışmaları, Cihangirlilerin protestosu ve temel kazma sırasında arkeolojik buluntular çıkması üzerine durdurulmuştu.

roma-parki-nda-izinsiz-kazi-tekrar-basladi-203568-1.