Orhan Erinç: Gazeteye son verme girişimi

Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Erinç, gazete önünde açıklama yaptı. Erinç, "Bu işlemleri, gazetenin yayınına son verme girişiminin başlangıcı olarak görüyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Erinç, gazetenin önünde yaptığı basın açıklamasında "Bu işlemleri, gazetenin yayınına son verme girişiminin başlangıcı olarak görüyoruz" denildi.

"Cumhuriyet, 7 Mayıs 1924 tarihinden beri hiçbir hükümet ve partinin gazetesi olmamıştır" denilen açıklamada "Cumhuriyet gazetesi hiçbir güç tarafından teslim alınamayacak olan gazetecilik inancıyla yayın hayatını sürdürür ve sürdürecektir. Ülkemizde yıllardır Fettullah Gülen ve cemaat yapılanmasının Türkiye için ne kadar büyük bir tehlike olduğunu, temel amacının laikliği ortadan kaldırarak Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmak ve ele geçirmek suretiyle İslam devleti kurma çabalarının önlenmesi için yaptığı yayınların halkın gerçekleri öğrenmesi amacıyla yapıldığını herkes bilir" denildi.

Erinç, açıklamada şu ifadeleri kullandı: "İnanılması ve kabul edilmesi güç iddialara dayalı yakalama, gözaltı, el koyma işlemlerinin kabul edilemez olduğu vurgulanan açıklamada "Haberler nedeniyle muhabirlerin Basın Savcılığına çağrılarak ifadelerine başvurulması doğaldır. Ancak bu kez Cumhuriyet Gazetesi vakıf yöneticileri ve Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni başta olmak üzere gazetemiz yazarları hakkında uygulanan bu işlemleri, gazetenin yayınına son verme girişiminin başlangıcı olarak görüyoruz. Mücadelemizin okurlarımızla ve dayanışmayla süreceğine inanıyoruz."