Kışanak ve Ata, Kandıra cezaevinde

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve eski milletvekili Ayla Akat Ata dün tutuklandıktan sonra bugün Kandıra cezaevine getirildi. Kışanak ve Anlı'nın avukatı dün yaptığı açıklamada, "Mahkemeye çıkarılmadan konulacakları cezaevleri ayarlanmış, biz henüz öğrenemedik" demişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak ile eski milletvekili ve KJA Sözcüsü Ayla Akat Ata'nın Diyarbakır'daki soruşturma kapsamında dün tutuklandıktan sonra bugün Kocaeli'ye getirildiği ortaya çıktı. Kışanak ve Ata, Kandıra cezaevine konuldu. Dün tutuklanan isimlerden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı'nın ise hangi cezaevine götürüldüğü konusunda henüz bir bilgi yok.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve dün adliyeye sevk edilen Kışanak ve Anlı, nöbetçi sulh ceza hakimliğine verdikleri ifade sonrası 'PKK örgüt üyeliği' suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Özgür Kadın Kongresi (KJA) Dönem Sözcüsü Ayla Akat ise ceza hakimliğince "örgüt kurmak ve yönetmek" iddiasıyla tutuklanmıştı.

CEZAEVİ ÖNCEDEN AYARLANMIŞ İDDİASI

Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın avukatı Emin Aktar, mahkeme çıkışında yaptığı açıklamada, "Müvekkillerim mahkemeye çıkarılmadan hangi cezaevine konulacakları ayarlanmış. Biz müvekkillerimizin hangi cezaevine konulacağını öğrenemedik. Öğrendiğimiz kadarıyla haklarında tutuklama kararı verilmeden konulacakları cezaevi ayarlanmış" demişti.

(HABER MERKEZİ)