Büroları mühürlendi, haber toplantısını dışarıda yaptılar

KHK ile kapatılan 10 gazete, iki haber ajansı ve üç dergi, bu kararla tek tip medya yaratılmaya çalışıldığını belirtti. Gazeteciler 'Buradayız, susmuyoruz' diyerek tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR- 29 Ekim'de çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Evrensel Kültür, Tîroj, Özgürlük Dünyası dergilerinin İstanbul'daki; DİHA, JINHA ve Azadiya Welat’ın Diyarbakır'daki büroları mühürlendi.

JİNHA editörü Fatma Koçak, KHK'nın resmi gazetede yayımlanmasından sonraki gelişmeleri şöyle anlattı: "Haber resmi gazetede yayınlandıktan sonra ajans binasına geldik. Polis ve maliyecilerin geleceğini tahmin ediyorduk. Gece saat 2'ye kadar bekledik, kimse gelmeyince evlerimize gittik. Sabah saat 6'da geldiğimizde ise mühürlendiğini gördük. Biz binadan ayrıldıktan sonra gelmiş, kilidi kırarak içeri girmişler. İçeride ne yaptılar, ne aldılar bilmiyoruz."

Koçak, kararın duyulmasından sonra özellikle kadınlardan büyük destek aldıklarını belirterek, "Yayında olduğumuz süre içinde binlerce kadının hayatına dokunduk, onların sesi olmaya çalıştık" dedi.

Fatma Koçak, kadınların seslerini duyurmak için mutlaka yeni bir mecra bulacaklarını da sözlerine ekledi.

TEK KÜRTÇE GAZETE DE KAPATILDI

Türkiye'de yayın yapan Kürtçe tek günlük gazete olan Azadiya Welat da mühürlendi. Gazetenin imtiyaz sahibi Ramazan Ölçen, maliyecilerin polisle birlikte sabah saat 10 civarında gazeteye geldiklerini ve içerideki malzemelerin sayım işlemini gerçekleştirdiğini aktardı. Ölçen, Azadiya Welat gazetesinin Zazaca ve Kurmanci lehçelerinde yayın yaptığını hatırlatarak, "Kürt halkının Kürtçe yayın yapan gazeteye ihtiyacı var. Bu ihtiyacı bir şekilde gidermeye çalışacağız. En kısa zamanda yeni bir Kürtçe gazete için hazırlıklara başlayacağız" dedi.

GÜNDEM TOPLANTISINI DIŞARDA YAPTILAR

DİHA muhabirleri sabah toplantısını dışarıda yaptıklarını sosyal medyada paylaştıkları fotoğraflarla duyurdu.

HDP Diyarbakır milletvekili Feleknas Uca, DİHA ve JİNHA muhabirleriyle objektiflere poz vererek, kapatılan gazete ve ajanslarla dayanışma mesajı verdi.