Akademisyenlere MGK soruları

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 15 akademisyene soruşturma açtı. Öğretim görevlilerine MGK kararları ve operasyonlar soruldu.

Google Haberlere Abone ol

Candan Yıldız [email protected]

DUVAR - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bünyesinde görev yapan 15 akademisyene, Milli Güvenlik Kurulu kararlarına ilişkin sorular soruldu.

Üniversite rektörlüğü 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında haklarında soruşturma açılan ve aralarında barış bildirgesine imza atan akademisyenlerin de 15 öğretim görevlisi için soruşturma komisyonu oluşturdu.

Komisyonunun hazırladığı 8 soru arasında Milli Güvenlik Kurulu kararları referans alınan sorular yer aldı. 15 akademisyene “Milli Güvenlik Kurulu’nca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı ,oluşum veya gruplara üyeliğiniz, mensubiyetiniz veya iltisakınız oldu mu, oldu ise halen devam ediyor mu?” sorusu yöneltildi.

Komisyonun hazırladığı sorularda eleştiri hakkı da soruşturma konusu yapıldı. Akademisyenlere, Sur, Silvan, Nusaybin, Cizre’deki devlet operasyonları hakkında ne düşündükleri , operasyonları eleştirip eleştirmedikleri de soruldu.

Akademisyenlere 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma katliamıyla ilgili sorular da yöneltildi.

mgk

mgk2