Ulus'ta bayram günü: Güvenlik var, bereket bekleniyor

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Ankara'nın tarihi semtlerinden Ulus sokaklarında sakin yaşandı ancak yoğun güvenlik tedbirleri dikkat çekti. Seyyar satıcıların satış beklentileri çok karşılamasa da umutla müşteri beklediler.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet'in ilk yıllarından itibaren 29 Ekim kutlamalarının kalbi olsa da çok uzun zamandır eski görkemli günlerini arayan Ulus’ta bayram sakin ve güvenlik önlemlerinin yoğunluğu nedeniyle biraz da tedirgin geçti. Erken saatlerden itibaren Ulus’a çıkan yollar kapandı. Bindiğimiz dolmuşun şoförü bu nedenle yolculara daha fazla gidemeyeceğini söyleyerek yolun yarısında indirdi. Biz de bir dönemin namlı semti 'Bentderesi'nden geçerek kalabalıklarla Ulus meydanına geldik.

1ankara Birinci Meclis'in hemen başında önünde akordiyonla bayram şarkıları çalan kız çocuğu...

Ulus'ta ilk dikkati çeken yoğun güvenlik önlemleriydi. Her yere polis ve polis araçları konularak yollar kesilmişti. Meydanın hemen aşağısında bulunan Birinci Meclis ve Atatürk heykeli yönüne doğru bayram kutlaması için gelenler vardı ancak büyük bir kalabalık oluşmamıştı. Kadınlar ve çocukların sayısı ise daha da azdı.

Medya mensupları çevreden görüntü alırken sigara tüttüren amcalar, abiler ve gençler de heykelin önündeki taşlara oturmuş onlara bakıyordu. Simitçisinden, köftecisine, mısırcısına kadar seyyar satıcılar da yerlerini almıştı ama işler çok açık değil gibiydi. Gün böyle giderse de bekledikleri gibi bir bayram bereketi görünmüyordu. Onların bekleyişi sürerken öğle saatlerinde açan hava diğer insanları mutlu etmiş görünüyordu... Seymenler göründü sonra...  Sokak aralarında ve başlarında para kutuları önünde para kazanmak için bayram şarkıları çalanlar vardı. Güneşli bir havada bayram kutlaması için Ulus’taydık, Ulus eski Ulus olmasa da...

6ank Ulus meydanında halktan çok polis göze çarpıyordu. (Fotoğraflar: Hülya Özmen Karabağlı)

seymen Seymenler her bayramda olduğu gibi yürüyüşlerini yaptılar...

ank3

5ank

Etiketler bayram ulus 29 ekim