Suriye sınırında askerlere ateş açıldığı bildirildi

Hatay'da sınıra duvar ören görevlilere ateş açıldığı öne sürüldü. Bunun üzerine sınıra askerler sevk edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hatay'da sınıra duvar ören görevlilere ateş açıldığı iddia edildi. Duvar yapımını protesto etmek için Sınırın diğer tarafında toplanan Suriyelileri, askerler tazyikli su ile dağıtmaya çalıştı.

Suriye sınırının Kırıkhan ilçesinde kalan bölümüne beton bariyerlerle duvar örülüyor. Duvar ören görevlilere sınırın Afrin tarafından ateş açıldığı iddia edildi. Bunun üzerine sınır bölgesine askeri birlikler sevk edildi.

Sınırın diğer tarafında toplanan ve duvar yapımını protesto eden Suriyelilere, askerler tazyikli su ile müdahale etti. Askerler aralıklı olarak havaya ateş açtı.

İsmini açıklamak istemeyen ve Kaletepe köyünde yaşayan bir kişi ise, duvar örülmesini istemediklerini söyledi. Sınır diğer tarafında akrabaları olduğunu belirten köylü, "Bariyerin karşı tarafında kalan bölgede bizim zeytinliklerimiz, akrabalarımız var. Biz bu bölgeye duvar çekilmesini istemiyoruz. Suriyeliler de bu duvarı istemiyor. Bu yüzden eylem yapıp karşı çıkıyorlar. Bu duvar çekilirse biz de karşı tarafta kalan zeytinliklerimizi kaybedeceğiz" dedi. (HATAY/DHA)