'Gazeteciliği çıkar için yapmadı'

Türkiye medyasında 64 yıl gazetecilik yapan Güreli son yolculuğuna uğurlandı. Duayen isim TGS ve TGC'nin eski başkanlarındandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Türkiye Gazeteciler Sendikası ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin eski başkanlarından Nail Güreli için Levent'teki Afet Yolal Camii'nde düzenlenen cenaze törenine başta ailesi, yakınları ve meslektaşları olmak üzere basın, siyaset, ve iş dünyasından çok sayıda isim katıldı.

84 yaşında hayatını kaybeden Güreli’nin cenazesi 15.00 sularında cami avlusuna getirildi.

Burada bir açıklama yapan Nail Güreli’nin oğlu Gür Güreli, “Kaleminden başka hiçbir gücü yoktu. Sadece gazetecilik yaptı. Bunu da hiçbir çıkar için yapmadı, çıkar ilişkisine girmedi. Sadece gazetecilik yaptı bunu söyleyebilirim” diye konuştu.

'HEPİMİZE ÖRNEK'

Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Gökhan Durmuş Güreli'nin TGS'nin çeşitli kademelerinde 20 yıl görev yaptığını belirterek "Nail Başkan gazetecilerin insanca yaşam mücadelesinde her zaman en ön saftaydı. Basın özgürlüğüne en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde Güreli’nin mücadele dolu yaşamı hepimize örnek olacaktır" dedi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto ise, “Türk basın camiasının başı sağolsun. Çok usta bir gazeteciydi. Ancak benim için de çok özel biriydi. Uzun yıllar beraber çalıştık. Benim hem kardeşim hem de yoldaşım sayılırdı. Kendisinin hem cemiyete hem de basında çalışan arkadaşlara çok büyük katkıları olmuştur” dedi. (HABER MERKEZİ)