'Suriye Demokratik Güçleri'yle görüşen generaller darbeden tutuklu'

Washington Post SDG ile bazı Türk generallerin Mayıs'ta görüştüğünü öne sürdü. Generallerin bugün darbeden tutuklu olduğu iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rus haber ajansı Sputnik, içinde YPG'nin de bulunduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) gönderdiği bir heyetin İncirlik Hava Üssü'nde Türk generallerle bir araya gelerek Kürt sorununu görüştüğünü iddia etti. Washington Post gazetesinin köşe yazarı David İgnatius'un makalesine dayandırılan habere göre Mayıs ayında Menbiç operasyonundan önce yapılan görüşmede Türklerle Kürtler arasında bir uzlaşma sağlama girişimi başarısızlıkla sonuçlandı. Görüşmeye katılan generallerin bugün 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle tutuklu olduğu iddia ediliyor.

'ABD, YPG'Yİ YARI YOLDA BIRAKTI'

David Ignatius, bu bilgileri 25 Ekim'de Washington Post'ta yayınlanan 'Ortadoğu, ABD'ye neden güvenmemesi gerektiğini biliyor' başlıklı makalesinde yazdı. Ignatius, "ABD'nin, Ortadoğu'da yerel güçler ile vekalet savaşı yürüttüğünü, şartlar ve bölgesel siyaset değiştiğinde ise yerel güçleri başından atmak gibi kötü bir alışkanlığı olduğunu" yazarak, ABD'nin bu özelliği yüzünden 'bölgede hiç sevilmediğini' ifade etti. Ignatius, ABD'yi IŞİD'le mücadelede en iyi müttefiki olduğunu iddia ettiği YPG'yi yarı yolda bıraktığı için de eleştirdi. David Ignatius 2009 Davos Zirvesi'nde o dönem başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail cumhurbaşkanı Şimon Peres'e 'one minute' dediği oturumun başkanlığını yapmıştı.