FETÖ savcısının kardeşi FETÖ'den açığa alındı

15 Temmuz darbe girişimi soruşturmalarının başındaki İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan'ın öğretmen kardeşi İlhan Fidan'ın da 'FETÖ'den gözaltına alındığı ortaya çıktı. İlhan Fidan'a yöneltilen suçlama 'FETÖ ağabeyliği...'

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili İstanbul’da yürütülen soruşturmaların başındaki isim olan Başsavcı İrfan Fidan’ın ailesi de 'FETÖ' soruşturmasına dahil edildi. Ordu’nun Fatsa ilçesindeki Büyük Ata Ortaokulu’nda 10 yıldan uzun süredir Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği yapan kardeş İlhan Fidan, 'FETÖ ağabeyi' olduğu iddiasıyla 1 Eylül’deki kanun hükmünde kararnameyle (KHK) açığa alındı.

Fatsa’da FETÖ suçlaması yöneltilen yaklaşık 69 öğretmenden bazıları tutuklanırken, birçoğu da ihraç edildi. Cumhuriyet gazetesinden Ahmet Şık'ın haberine göre, Fatsa’da Cemaat’in öğretmenlerden sorumlu 'ağabeyi' olduğu öne sürülen Fidan hakkında ise açığa alma kararı uygulandı. Darbe girişimine ilişkin İstanbul’da yürütülen soruşturmaların başında olan ağabey İrfan Fidan ise 26 Temmuz’da İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanmıştı. Daha önce Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’ndan sorumlu başsavcı vekili olan Fidan, Gülen Cemaati’ne yönelik 'Paralel Devlet' soruşturmalarına da bakıyordu. Başsavcı Fidan, Selam Tevhid, MİT TIR’larının durdurulması ile gazeteciler Erdem Gül ve Can Dündar hakkındaki iddianameleri hazırlamıştı.

İlhan Fidan'ın, 2 Haziran 2012'de düzenlenen 10’uncu Türkçe Olimpiyatları’nın Ordu’daki etkinliklerinin organizasyonunda yer aldığı, Aktif Sen'in Ordu teşkilatının örgütlenmesinde öne çıkan isimlerden olduğu belirtiliyor. Ancak İlhan Fidan, 17/25 Aralık 2013 yolsuzluk soruşturmaları sonrasında sendikadan istifa edenler arasında yer aldı.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

İlhan Fidan iddialarla ilgili Cumhuriyet'e yaptığı açıklamada, cemaat ile bağı olduğu suçlamalarını reddetti. “İfademi verdim ve aklandım. Göreve dönmek için bekliyorum” diyen Fidan, “Benimle ilgili söylenenler dedikodudan ibaret. Ağabeyimin savcı olarak baktığı davalardan rahatsız olanlar yapıyor bu tür dedikoduları. Mağdur olduğunu düşünen kişiler ‘Ben yandım başkaları da yansın’ mantığı güdüyor. Bu suçlamaları kabul etmiyorum. Zaten resmi ve gayrı resmi olarak bana bu tür iddialara ilişkin sorular sorulmadı. Devlette de belge esas olduğuna göre masumum” dedi.