'AKUT'u rahat bırakacaklarsa ben ayrılayım'

AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, gönüllülerinin siyasi baskı altında olduğunu söyledi. Mahruki, "Dolayısıyla düşünüyorum, ben yapayım o zaman bu fedakârlığı, herkes rahat etsin. Yani AKUT’u rahat ettireyim" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Başkanı Nasuh Mahruki, hükümet içinde bir kezimin, kendisinin siyasi kimliği nedeniyle AKUT'a baskı yapıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle geçtiğimiz günlerde gözaltına alınıp serbest bırakılan Mahruki, Yurt gazetesinden Ülkü Çoban'ın sorularını yanıtladı. Nasuh Mahruki, 1999 depreminden sonra Bülent Ecevit'in AKUT'a verdiği binanın boşaltılmak istenmesinin hukuka aykırı olduğunu savundu.

'HÜKÜMETİN İÇİNDEKİ BİR KANAT'

Kendi siyasi kimliği nedeniyle üyelerinin baskı altında olduğunu belirten Mahruki şöyle dedi: "Öğretmen ve devlet memuru gönüllülerimiz çok ağır baskı altında çünkü şu anda hükümetin içindeki bir kanat AKUT gönüllüsü olanlara neredeyse FETÖ’cü muamelesi yapıyor. Özellikle mimleyip, onların üstünden taciz ve baskı uyguluyorlar.  AKUT’çular bıksın, yılsın ve baskı altında kalıp ve en sonunda bana “Tamam artık, senin söylemlerinden oluyor, sen kenara çekil” desinler. Her şey sarı öküzle başlar, sarı öküzü verdikten sonra kalanını vermeden duramazsınız. Bir taraftan bize karşı devletin gücü kullanılarak yasa dışı bir hamle yapılıyor, bir taraftan da bizim gönüllülerimizin kişisel varlığı var, “Şirketine müfettiş yollarım” diyor. Karşınızdaki devlet, hakikaten yollar ve 100 bin lira vergi cezasını çakar. Ne olacak sonra? Nasıl sürdürecek bu insanlar hayatını? Hakkari’ye sürer öğretmen gönüllümüzü. Dolayısıyla düşünüyorum, ben yapayım o zaman bu fedakârlığı, herkes rahat etsin. Yani AKUT’u rahat ettireyim."

'Aramızda MHP'li de var HDP'li de''Aramızda MHP'li de var HDP'li de'

'KARŞINIZDAKİLER KURALSIZ OYNUYOR'

Mahruki "AKUT’u bırakmayı düşündünüz oluyor mu" sorusuna şu yanıtı verdi: "Oluyor tabii olmaz olur mu? Önümde bir seçenek var, hakikaten bırakayım ve onursal başkanlığa geçeyim bari. Neticede bütün seçenekleri masaya yatırıp en iyisini, en doğrusunu bulmaya çalışıyoruz. Karşımızdakiler çok güçlü ve kuralsız oynuyorlar ve bir şey yapamıyorsunuz."

Nasuh Mahruki'ye tutuklama istemiNasuh Mahruki'ye tutuklama istemi

Mahruki, kendisini neden AKUT'un başında görmek istemedikleri sorusunu ise şöyle yanıtladı: "Çünkü benim muhalif bir siyasi kimliğim var, hoşlanmıyorlar ve onu frenlemek istiyorlar. Bir de tabii ki AKUT çok iştah kabartıcı, Türkiye’nin en prestijli kurumu. AKUT’la eğer isterseniz diğer bütün devlet kurumlarında yaptığınız yolsuzlukların bin katını yaparsınız ve insanlar da buna uzunca süre hoşgörüyle yaklaşır. Bir taşla iki kuş, hem benden kurtulacaklar, hem AKUT gibi harika bir pastaya çökecekler."

Nasuh Mahruki yardım istiyorNasuh Mahruki yardım istiyor