Nail Güreli: Kalemden başka güce sarılmayan gazeteci

64 yıldır gazetecilik yapan Nail Güreli İstanbul'da hayata gözlerini yumdu. Güreli son olarak Evrensel gazetesinde yazıyordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Türkiye medyasının duayen ismi, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) eski başkanlarından 84 yaşında Nail Güreli tedavi gördüğü Balıklı Rum Hastanesi'nde akşam saatlerinde vefat etti.

BALBAY: KALEMDEN BAŞKA BİR GÜCE SARILMADI

Güreli'nin ölümü üzerine telefonla ulaştığımız CHP Milletvekili ve eski gazeteci Mustafa Balbay şunları söyledi: "Hepimizin başı sağolsun. Her şeyden önce Nail Güreli gazeteci yaşadı, gazeteci öldü. Kalemden başka bir güce sarılmadı. Muhabir ruhuyla yaşadı, hep o ruhu korudu. Halkın içinde bir gazeteci oldu. Meslekte genelde belli bir yaştan sonra emeklilik, masabaşı pozisyon, kıdem beklenir. Nail Güreli muhabirliği asla bırakmamıştır. Tüm Anadolu'nun da başı sağolsun. Anadolu'da da gitmediği il kalmamıştır. Bir gazeteci olarak kendisinin el atmadığı konu yoktur."

NAİL GÜRELİ KİMDİR?

1932 doğumlu Güreli gazeteciliğe 1952 yılında Hizmet gazetesinde muhabir olarak başladı. Son Posta, Son Telgraf, Tan, Akşam, Vatan, İkdam, Hürriyet Haber Ajansı, Hürriyet, Güneş ve Milliyet gazetelerinde çalıştı. Son olarak Evrensel gazetesinde köşe yazıları yazdı. 1959 yılında, yılın gazetecisi seçildi. Türkiye Gazeteciler Sendikası ve Gazeteciler Cemiyeti'nin çeşitli kademelerinde yöneticilik yaptı. Mine Güreli ile evli ve bir çocuk babasıydı. (HABER MERKEZİ)