Belediye otobüsüne molotof atıldı

İstanbul'da bir yolcu otobüsüne molotof atıldı. Yüzleri maskeli saldırganlar olay yerinden kaçarken, ölen yada yaralanan olmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Okmeydanı'da ilçesinde yüzleri maskeli 4 kişi belediye otobüsüne molotof attı. Otobüs yanmazken ara sokaklara kaçan saldırganların yakalanması polisler çalışma başlattı.

Olay, Okmeydanı Darülaceze Caddesi üzerindeki Nişangah otobüs durağında meydana geldi. Eminönü-Kulaksız arasında sefer yapan EM2 hatlı İstanbul Ulaşım A.Ş.'ye ait yolcu otobüsü duraktan yolcu aldıktan sonra trafik ışıklarında beklerken, yüzleri maskeli 4 kişi otobüsü durdurmaya çalıştı.

Otobüs şoförü Cemil Ekiz, otobüsü hareket ettirince yüzleri maskeli grup otobüse molotof atmaya başladı. İçerisinde yolcu bulunan otobüse atılan molotoflardan bir tanesi cama bir tanesi de otobüsün arka kapısındaki cama isabet etti. Şoför Ekiz, olay yerinden beş yüz metre ileride durarak yolcuları otobüsten indirdi.

MOLOTOFLAR KENDİLİĞİNDEN SÖNDÜ

Olayda ölen ya da yaralanan olmazken otobüse atılan molotoflar kendiliğinden söndü. Molotoflu saldırı nedeniyle bazı yolcular baygınlık geçirdi. Otobüs şoförünün ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi.

Şoför Cemil Ekiz, "Nişangah durağından yolcuyu aldıktan sonra ışıklardan yeşil yanıyordu. Önümde bir iki tane araç vardı. Aradan üç dört kişi yüzü maskeli ellerinde molotof vardı. Bir tanesi durdurmaya çalıştı beni. Önümdeki araçlara selektör ve korna ile onları kaldırdım. Kaçmaya çalıştım; molotofun bir tanesi cama geldi, cam ve alt taraf yanmaya başladı. Diğeri arka kapının camına geldi. Yolcular vardı otobüste, beş yüz metre ileride durarak yolcuları indirdim. Yangın tüpünü aldım, söndürmek için ama o arada sönmüştü. Yolculardan bir iki kişi bayıldı" sözleriyle yaşananları anlattı.

Olay yerine gelen polis ekipleri, saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için çalışma başlattı. (İSTANBUL/DHA)