Nasuh Mahruki serbest bırakıldı

Nasuh Mahruki Sebest bırakıldı. AKUT Başkanı, hakkında istenen tutuklanma talebini Duvar'a değerlendiren Mahruki, "Savcı, 'Devran değişecek' sözümü FETÖ'cü ağzı olarak yorumladı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AKUT Başkanı ve yazar Nasuh Mahruki katıldığı bir tartışma programında sarf ettiği sözler sebebiyle "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan ifadeye çağrılmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu tarafından ifadesi alınan Mahruki, tutuklanması talebiyle İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Nasuh Mahruki adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Karakolda ifade vermek için bulunduğu sırada, hakkında istenen tutuklanma talebini Duvar’a değerlendiren Mahruki, katıldığı TV yayınında “Devran değişecek" ifadesi kullandığını belirtti. Mahruki, "Savcı, 'Devran değişecek' sözümü FETÖ'cü ağzı olarak yorumlayarak tutuklanmamı istedi" diye konuştu.

nasuh (Soldan sağa) CHP Milletvekilleri Onursal Adıgüzel, Selina Doğan, Barış Yarkadaş ve Mahmut Tanal, adliyede Nasuh Mahruki'yi (ortada) yalnız bırakmadı.

ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Öte yandan Mahruki, Sözcü gazetesinde bugün yayınlanan yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan özür dilemiş, “Cumhurbaşkanı’na tehdit iddiasıyla AKUT’a ve bana kurulan kumpas” başlıklı yazısında şunları yazmıştı:

“Öncelikle, yandaş medya üzerinden AKUT’a ve bana kurulan kumpası başlatan tehlikeli yalanı düzelterek başlamak istiyorum. Sn. Cumhurbaşkanı’na hakaret etmedim ve tehdit etmedim, estağfurullah, ülkeyi yönetme ve siyaset biçiminden hiç hoşlanmasam da makamına saygısızlık etmeyi aklımdan bile geçirmedim çünkü uygun olmaz.  (...) Yine de işlerin buraya kadar gelmesinde ve geniş bir kesimde yarattığı gerginlikte, AKUT’a ve AKUT’lulara yaşatılan sıkıntılarda, istemeden de olsa sebep olduğum bu olayda kendi payıma düşen kısmı için, başta Sn. Cumhurbaşkanı ve tüm AKUT ailesi olmak üzere bu süreçten rahatsız olan, alınan, kötü hisseden, etkilenen herkesten özür dilerim. Benzer bir özrün, bu süreci kasıtlı olarak ortaya çıkaran, köpürten, büyüten, yayan ve yandaş kanallarda coşturanlardan da gelmesini dilerim…”

FEYZİOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) Metin Feyzioğlu, Nasuh Mahruki’nin tutuklamaya sevk edilmesiyle ilgili açıklama yaptı. Feyzioğlu, “Nasuh Mahruki'nin Cumhurbaşkanını tehditten tutuklamaya sevkedildiğini öğrendim. İddia konusu televizyon programını izlemiştim. Mahruki'nin söylediği, hiçbir makam kimseye mülk değildir, bir gün devleti yönetenler değişir, bugün suç işleyenler o gün yargılanır” dedi. (HABER MERKEZİ)

Nasuh Mahruki'ye tutuklama istemiNasuh Mahruki'ye tutuklama istemi

Etiketler AKUT Nasuh Mahruki