Barış destekçilerinin duruşması ertelendi

Kuşadası'nda 'bu suça ortak olmayacağız' diyerek kendilerini ihbar eden 6 kişi bugün hakim karşısına çıktı. Duruşma ertelendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'Barış bildirisi' yayınlayan akademisyenlere destek olmak için İzmir Kuşadası’nda ‘Biz de onların suçuna ortağız’ diyerek kendilerini ihbar eden 52 kişiden 6 kişinin duruşmasına bugün Söke 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

‘Bu suça ortak olmayacağız’ metnine imza atan Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan ve eşi  Türk Tabipler Birliği Başkanı Gençay Gürsoy da duruşmaya destek vermek için mahkeme salonundaydı.

'NİYET YAKIŞTIRILIYOR'

Duruşmada beraat talep eden avukatlar, "Bu dava müvekillerimize niyet yakıştırılarak açılmıştır. Bu uluslararası hukuk ilkelerine terstir. Ne olmuştur da akademisyenler bu bildiriye imza atmışlardır? O dönemde sokağa çıkma yasaklarına insanlar ne ilaç ne gıda bulabiliyorlardı. Müvekkillerimiz de aynı yürekleri dağlayan duruma katlanamayıp destek açıklaması yapmışlardır”dedi.

Dava 30 Kasım'a ertelendi. Duruşmanın avukatı Sezin Atmaca Duvar'a yaptığı açıklamalarda dosyayla ilgili araştırılacak bir konu olmadığını ve duruşmanın iyi geçtiğini söyledi. (HABER MERKEZİ)