'Aramızda MHP'li de var HDP'li de'

AKUT Başkanı Mahruki, dernek binalarının ellerinden alınmak istenmesine tepki gösterdi: "Başarılı ve nitelikli bir ekibiz. Aramızda MHP’lisi, HDP’ lisi, AKP’lisi, CHP’lisi, Alevisi, Sünnisi, ateisti var. Bunca yıl bu ikiliği hiç aramıza sokmadık."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AKUT (Arama Kurtarma Derneği) Başkanı Nasuh Mahruki, dernek binalarının valilik emriyle boşaltılmak istenmesine tepki gösterdi.

Cumhuriyet'ten Zehra Özdilek'in haberine göre dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’in Arama Kurtarma Derneği’ne 49 yıllığına verdiği ve açılışını yaptığı İstanbul Esentepe’deki yerleşkelerinin İstanbul Valiliği tarafından boşaltılmakistendiğini hatırlattı.

'10 GÜN ÖNCE TELEFON GELDİ'

AKUT’un 'uydurma bahanelerle yerinden edilmek istendiğini belirten Mahruki, Ankara’dan birilerinin müdahale edip Maliye Bakanlığı’ndan yazı çıkarttırdığını iddia etti. Olaylar yaşanmadan iki hafta önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın anonsçusu olarak bilinen Orhan Karakurt’un AKUT ekibine telefon ederek, “Genel merkezi de elinizden alacağız” diye tehdit ettiğini öne süren Mahruki, şöyle devam etti:

“10 gün sonra bu belge geliyor. Ne düşünmem lazım benim burada? Ne biçim devlet, ne biçim bir hukuk. Bizim bürokratik her şey yolunda gidiyor. Defterdarlıkla 14 yıldır ilişkilerimizi iyi yürütmüşüz. Biz oraya kira ödüyoruz, bedava kalmıyoruz. Kendi kaynaklarımızla içerisine bakım yaptırdık.”

Mahruki bir tazyik ile ortalığı karıştırıp panik havası oluşturulmaya çalışıldığını öne sürerek "AKUT, Nasuh’tan kurtulsun bakın önünüz nasıl açılacak algısı yaratılmak isteniyor" dedi.

'İKİLİĞİ HİÇ ARAMIZA SOKMADIK'

AKUT’un tam bir Türkiye mozaiği olduğunu belirten Mahruki, şunları söyledi: “Bizden rahatsız olmalarının sebebi biz çok başarılı ve nitelikli bir ekibiz. Türkiye’nin bu kadar politize olduğu ortamdan kırk kere yarıldığı bir ortamda aramızda MHP’lisi, HDP’ lisi, AKP’lisi, CHP’lisi, Alevisi, Sünnisi, ateisti var. Bunca yıl bu ikiliği hiç aramıza sokmadık. Tehdit ve algı operasyonuyla şimdi ilk defa bu kadar gerginlik, çatışma oldu. Hükümet AKUT’un üzerine bu şekilde gelemez, buna müsaade etmeyiz. Ben kanımın son damlasına kadar ölmeyi göze alarak mücadele edeceğim. Buna asla müsaade etmem. Benimle mi bir hesapları var ben tek başıma bir vatandaşım, yasaların önünde yasalara teslim durumdayım. Yapabilecekleri bir şey varsa bana yapsınlar ama AKUT’tan uzak dursunlar. AKUT’ta binlerce insanın emeği, enerjisi var.”